Gerçek ve kalıcı mutluğun sırrı

Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) ve İlim Kültür Eğitim Derneği (İlke-Der) Hanımlar...

02 Şubat 2015 Pazartesi 19:15
 Gerçek ve kalıcı mutluğun sırrı

Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) ve İlim Kültür Eğitim Derneği (İlke-Der) Hanımlar Komisyonu tarafından bayanlara özel düzenlenen konferanslar sürüyor.

4.’sü düzenlenen ve sunuculuğunu Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Tanıtım Sorumlusu Sümeyye Sena Özkabakçı’nın yaptığı programın açış konuşmasını Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Üyesi Emine Bayram yaptı. Psikolog ve Gıda Mühendisi Hatice Dilek Öztürk konferansında ‘Tercihimiz Ne Olmalı? Mutlu Olmak mı? Mutmain Olmak mı?’ konusunu anlattı. 

Program sonunda Çorum İHH’nın projesini üstlendiği Patani Kız Yetimhanesi yapımı için hanımların el emeği ile hazırladıkları stant ürünleri yoğun ilgi gördü.

Patani’deki kız yurduna Atıf Hoca’nın adını verdiler 

Programın başında kısa bir konuşma yapan Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Tanıtım Sorumlusu Sümeyye Sena Özkabakçı, “İHH İslam coğrafyalarındaki yetimlerimizi korumak amacıyla o bölgelerde yüzlerce yetimhane projesini hayata geçiriyor. Çorum İHH olarak biz de eski bir İslam şehir devleti olan Patani’de kız yetimhanesi projesi üstlendik. Yetimhanemize de bu toprakların yetiştirdiği ve İstiklal Mahkemeleri tarafından zalimce katledilen Şehit âlim İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi adını verdik. Atıf Hoca Yetimhanesi Yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz. Atıf Hoca yetimhanemize destek olmak amacıyla, hafta içi her gün hanımlar olarak el işi çalışması yapıyoruz. Gelin hep beraber emeğimizi birleştirip yetimhanemize destek olalım.

Ayrıca etrafınızda 12 yaş altında ihtiyaç sahibi yetim çocuklarınız varsa bize bildirin. Onlara da destek olmaya çalışalım. Yetimlerimiz bizlere Allah’ın emanetidir.” dedi.

Gerçek ve kalıcı mutluluğun sırrı

Çorum İHH & İlke-Der Hanımlar Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emine Bayram, “Dünyadaki mutluluk anlık ve geçicidir ama kalbin mutmain olması gerçek ve kalıcı mutluluğa götürür.” dedi.

Programın açış konuşmasını yapan Bayram, kalplerin yalnızca Allah’ın zikriyle mutmain olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti; “Günümüzde insanların çoğunluğuna baktığımızda dünyada mutlu olmak uğruna her şeyi göze alarak her türlü; kendine göre doğru olan yönteme başvurarak mutluluğu yakalamaya çalışıyorlar ve insanlar mutlu olmak uğruna doğru, yanlış, haram, helal demeden birçok eylem yerine getiriyorlar. Ama yine de bu işin sonu hüsran oluyor. Çünkü peşine düştükleri mutluluk ya hiç onları bulmadan ecel gelip ömürleri bitiyor ya da buldukları mutluluk çok az süre sonra tükeniyor. Çünkü dünyalık mutluluklar insan ömrüne göre bir anlıktır.

Demek ki insanın mutlu olması için kalbinin mutmain olması gerekir. Tabi ki bu mutluluk bizi sonsuz olan ahirette bekliyor. Kalbimizin mutmain olması da dünya da yaptığımız iş ve eylemlerle bizi buluyor, bize dönüyor. Yine ayrıca mutmain olmak ise ancak Allah’ın zikriyle meydana geliyor ve Allah’ın zikriyle ne kastedildiğini yine Yüce Kur’an’ıyla bize rehber olarak gösteriyor biz bu zikir olan Kur’an’a uyar ve Kur’an’daki emir ve yasakları uygularsak işte o zaman mutluluğa kavuşabiliriz.

Filistin, Suriye, Mısır, Afganistan ve sayamadığımız birçok Müslüman beldelerinde insanlar kalplerinin mutmain olması yolunda mutluluklarını ahirete saklayarak mücadelelerine devam ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Allah onların ve bizlerin kalplerini kendi zikriyle meşgul etsin ve mutlu olarak bizi cennetine ve rızasına kavuşanlardan eylesin.”

Psikolog, Gıda Mühendisi Hatice Dilek Öztürk ise, programdaki sunumunda mutlu insan ile mutmain insan arasındaki farkları hanımlarla paylaştı. 



Son Güncelleme: 02.02.2015 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.