Gıda işletmelerine HACCP uyarısı

Kamu Danışmanlık & Eğitim Proje ve Eğitim Sorumlusu Eşref Burçin Özsaçmacı, gıda işletmelerine...

23 Ekim 2014 Perşembe 18:28
 Gıda işletmelerine HACCP uyarısı


Kamu Danışmanlık & Eğitim Proje ve Eğitim Sorumlusu Eşref Burçin Özsaçmacı, gıda işletmelerine gıda güvenliği sistemi (HACCP) uyarısı yaptı.


Türkiye’nin uyum yasaları ile sektörlerde yeni sistemlerin ve standartların geçerli olması için ‘yeni’ diye tabir edilen yasaları gerçekleştirdiğini, bu yeni yasaları/yönetmelikleri uygulayan bakanlıkların başında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geldiğini hatırlatan Özsaçmacı, gıda ürünlerinin büyük bir nüfusu ve halkın sağlığını direkt ilgilendirdiğinden önem arz ettiğini ifade etti. Özsaçmacı, açıklamasında şöyle dedi; “Bununla birlikte yürürlükteki yasalar çerçevesi dâhilinde çıkarılan yönetmeliklerle gıda imalatı yapan işletmeler için 5996 sayılı Kanun kapsamında işletmelerde Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ilkelerine dayalı gıda güvenliği sisteminin (HACCP) uygulanmasının önemi artmış ve kontroller bu kapsamda bakanlıkça artacaktır. Gıda işletmelerinin teknik, mevzuat ve bilimsel boyutta HACCP e dayalı gıda güvenliği sistemini uygulayıp uygulamadığının resmi kontrolünü ülke genelinde tarım bakanlığının uzmanlarınca gerçekleştirilmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yurt genelinde illerde bu denetimleri kontrolleri gerçekleştirecek uzmanlara eğitimler vermiş/verilmeye devam etmektedir. Çorum da da bu hafta Anitta Otel’de düzenlenen ve beş gün sürecek olan HACCP eğimde Bakanlık bu denetimlerinde halkın günlük tüketimde olduğu ürünlerde işletmelerin tüketiciye sağlıklı, güvenilir gıdanın ulaşmasına yönelik olarak uzmanlarına eğitim vermektedir.


Bu dâhilde Çorum da faal bir şekilde gıda imalatı yapan gıda ürünü üretiminde bulunan gıda ürünü ile ilgili bir işlem yapan firmaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Denetim ve Kontrol birimlerinde denetleneceğini ve gerekli şartların, prosedürlerin yerine getirilmemesi halinde büyük cezalar kesilecektir. Çorum da gıda üretimi yapan firmaların bu noktada hazırlıklarını yapmaları için uyarıları dikkate almaları önemlidir.”



Son Güncelleme: 23.10.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.