Girişimsel Radyoloji Birimi hizmette

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Girişimsel Radyoloji Birimi hizmet vermeye başladı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 08:44
Girişimsel Radyoloji Birimi hizmette

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Girişimsel Radyoloji Birimi hizmet vermeye başladı.


Uzm. Dr. Şahin Akça ve ekibinin görev yaptığı birimde kullanılan yöntemler ile damar hastalıkları dışında diyabetik ayak yarası tedavisi, diyaliz hastalarına fistül açılması, kanser hastalıklarının tanısının konulması ve bir kısmının tedavisinin sağlanması, safra yolu tıkanıklılığının açılması, idrar yolu tıkanıklıklarının giderilmesi, karın ya da akciğerde sıvı birikmesinin tedavisi, vücuttaki hemen hemen her doku ve organdan örnek alınması (biyopsi), vücut içindeki abse ve kistlerin tedavisinin yapılması gibi birçok işlem başarılı bir şekilde yapılabiliyor.


Yapılan yazılı açıklamada, “Girişimsel Radyoloji; ultrasonografi, scopi, bilgisayarlı tomografi gibi görüntüleme yöntemlerini rehber olarak kullanarak ameliyatla yapılan tedavileri ameliyatsız yapabilen birimdir. Kullanılan cihazların yüksek teknoloji cihazlar olması elzemdir. Yapılan tüm işlemlerin ortak noktası tedavilerin bir iğne deliğinden girilerek yapılması ve ameliyata gerek kalmamasıdır.

Girişimsel radyolojik işlemler, genellikle anestezi (narkoz) gerektirmezler. Bir iğne vasıtası ile yapılır. Bıçak yarası olmaz. Normal yaşama ve işe dönme süresi kısadır. Yapılan işlemlere bağlı istenmeyen riskler ameliyata göre daha azdır. Hastalar aynı gün evine gidebilir. Nadiren hastaneye yatış gerekir. Yapılacak işlemlerden önce damardan veya bölgesel ilaçlar uygulanarak hasta rahatlatılır, ağrı çekmesi önlenir.” denildi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yapılan ortak kullanım protokolü sonrası bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi:”, tıbbın her alanındaki yenilikleri ve üst düzey uygulamaları şehrimize kazandırmayı ilke edinmiştir. Bünyemizde hizmete açılan her yeni birimle birçok hastamızın il dışı sevkinin önüne geçildiği gibi çevre illerden de birçok hasta hastanemize başvurmaya başlamıştır.


Çağın gerektirdiği her tür ileri teknoloji ve girişimin Çorum’da yapılması hastalarımızın en doğal hakkıdır. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecektir. Emeği geçen ve katkısı olan herkese saygılarımla teşekkür ederiz.”


Son Güncelleme: 07.12.2016 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.