Gölbaşı’nda Çorum tanıtımı

10. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği Mogan Gölü kenarında gerçekleşti.

23 Eylül 2013 Pazartesi 18:57
 Gölbaşı’nda Çorum tanıtımı

10. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği Mogan Gölü kenarında gerçekleşti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, etkinlikler kapsamında Gölbaşı Çorumlular Birliği Derneği’nin standını ziyaret etti. Ziyarette, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Gölbaşı Çorumlular Birliği Dernek Başkanı Osman Ulunç, Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek başkanları da bulundu.

Çorum'u yansıtan figürlerin ön plana çıkartıldığı Gölbaşı Çorumlular Birliği Derneği’nde AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Hemşehrilerin kendi kültürlerini unutmamak ve dayanışmayı güçlendirmek adına yaptıkları bu tür etkinlikleri çok önemli buluyorum ve bu sevinçli günlerinizde aranızda bulunmaktan da memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu günler vesilesi ile bir araya gelen hemşehrilerin büyükşehrin yoğunluğunda birbirleriyle dayanışma içerisinde olmaları, birbirlerine güven duymaları ve bunu da dernekler, birlikler, platformlar eliyle yürütmeleri son derece önemlidir. Bu derneklerin işlevlerine, rollerine yeni yaklaşımlar, yeni hizmet alanları eklemek gerekiyor. Büyükşehirde sorunlar çeşitlenerek arttığına göre derneklerinde faaliyetlerini çeşitlendirmesinde yarar var. Bu tür derneklerin siyasi, etnik ya da mezhepsel bir oluşum olmanın ötesinde aynı kültürü paylaşan, aynı coğrafyada yaşamış, aynı geleneklerden kültürlerden gelen insanların güç kazandırılması amacıyla faaliyet gösteriyor olmasını elbette önemsemek gerekiyor. Fakat bu tür derneklerin kendi köyleri ya da kasabalarıyla ilgilenmekten ziyade yaşadıkları toplumla entegrasyona, oradaki ekonomik, siyasal, kültürel, eğitsel faaliyetlere daha fazla önemle ağırlık vermeleri gerektiğini düşünüyorum.” dedi.  

Uslu, daha sonra Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ile birlikte Çorum, Yozgat, Çankırı, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Ankara, Kırşehir illerinin stantları ziyaret etti.






Son Güncelleme: 23.09.2013 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165