Göletlere yavru balık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Göletlerin Balıklandırılması Programı...

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:01
 Göletlere yavru balık


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Göletlerin Balıklandırılması Programı çerçevesinde Gölbel Göletinde balıklandırma çalışmaları yapıldı.

Bakanlık tarafından programlanan faaliyetler çerçevesinde, göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları devam ediyor. Program çerçevesinde 8 bin adet yavru sazan Gölbel Göleti’ne bırakıldı.


Osmancık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilen ve ilçeye tahsis edilen 8 bin adet yavru sazan balığı, teknik elemanlar tarafından 12 Ağustos 2014 tarihinde ilçe sınırları içerisinde bulunan Gölbel Göleti’ne bırakıldı. 


Açıklamanın devamında, “İlçemizde yapılan bu çalışmalarla göletlerimiz de balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının iç su balıkçılığından daha çok istifade etmesi hedefleniyor. Balıklandırma faaliyetleri  yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor. İlçemizdeki göletlerde daha önceki yıllarda da balıklandırma çalışması yapıldığından göletlerde ekosistem canlılığını sürdürmekte olduğu gözlemlenmekte ve bu çalışmalar neticesinde balık stoklarının daha da artacağı planlanmaktadır." denildi.






Son Güncelleme: 20.08.2014 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.