‘Gönüllük kavramı iyi tanıtılmalı’

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 15:12
 ‘Gönüllük kavramı iyi tanıtılmalı’


AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle açıklama yaptı.


Karadağ, gönüllülük kavramının iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 Aralık’ tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmaktadır. Gönüllü olarak çalışmanın sivil toplum kuruluşlarının var oluşunun temel unsurlarından biridir” dedi. Karadağ’ın açıklaması şöyle:


“AK PARTİ DÜNYANIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”


“AK Parti Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. STK’larımızda olduğu gibi partimizde de gönüllü insanlarımızın yer aldığı bir kuruluştur. Bizlerin amacı tüm insanlığa faydalı olmak elimizden geldiğince ülkesi ve milleti için hizmet etmektir.


Ak Parti olarak Türkiye’de siyasi aklın sivil akılla buluşması için sivil toplum örgütlerinin görüşlerine önem veriyoruz. 


Sivil toplum kuruluşları 200 yıllık bir geçmişe sahiptir. STK’larımız siyasi anlamda, sosyal anlamda, çevre anlamında, toplumsal anlamda hangi ağırlıkla çalışıyor olursa olsun gönüllülük esasına dayalı olarak bizlere yön verebilecek, şehrin ve ülkenin gelişmesi anlamında faydası olan kuruluşlarımızdır.


Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarının büyük öneme sahip olduğu bu günlerde gönüllü çalışmalara ülkemizde de büyük ihtiyaç vardır. Dünya gönüllüler günü, gönüllülük kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması ve gönüllü çalışmaların yerel, ulusal ve global platformlarda tanıtılması için önemli bir fırsattır. Gönüllük kavramının tanıtılması, yaygınlaştırılması ve desteklenmesi, bireyleri yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya yönlendirir ve bir arada hareket etmeyi sağlar. 


Bu duygu ve düşünceler ile 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü kutluyor ve desteklerimizi esirgemediğimiz Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

Son Güncelleme: 05.12.2016 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.