Görevinin üçüncü günü sahada

Kargı Kaymakamı yanan evde incelemelerde bulundu

14 Kasım 2017 Salı 11:16
Görevinin üçüncü günü sahada

Kargı Kaymakamı Emre Çiftci, Gökçedoğan Köyü’nde yanan ev ile ilgi incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Kargı ilçesine bağlı Gökçedoğan Köyü’nde Sadık Yılmaza ait ev tamamen yanmış, yanan evde Fadime Yılmaz isimli bayan yanarak hayatını kaybetmişti. Kargı Kaymakamı Emre Çiftci, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Tayfun Köksal, İlçe Emniyet Amiri Komiser Y. Deniz Demirel ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileriyle birlikte Sadık Yılmaz'ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YANAN EV YENİDEN YAPILACAK

Tamamen yanan evinden geriye hiçbir şey kalmayan Sadık Yılmaz maddi zorluklarla da karşı karşıya kaldı. Resmi kurumlar ve vatandaşlar Yılmaz’ı yalnız bırakmadı. Kargı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nca 5 bin lira nakdi yardım yapıldı. Gökçedoğan Köyü halkı tarafından 10 bin lira yardım parası toplandı. İlçe esnaflarından bir kişi, Yılmaz’ın evinin kapıları ve mobilyasının tamamını karşılama sözü verdi. Bir hayır sever plastik pencerelerinin yapımı sözünü verdi. Kargı Belediye Başkanlığı yapılacak inşaat için iki kamyon kum yardımı yaptı.

Mağdur Sadık Yılmaz’a acil yardım yapılması yönünde Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne, Kargı Kaymakamlığı tarafından resmi yazı yazılarak yardım talebi iletildi.

Göreve yeni başlayan Kargı Kaymakamı Emre Çiftci ise görevinin üçüncü gününde 
Gökçedoğan Köyü’ne giderek Sadık Yılmaz’ı ziyaret etti. Yılmaz’a başsağlığı dileyen Kargı Kaymakamı Emre Çiftci olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Devletin tüm imkanlarıyla Yılmaz’ın yanında olduğunu belirten Kaymakam Çiftci, ‘’Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, mağdur olan vatandaşımızın ev yapımı onarımı ve tadilatı için kullanılmak üzere nakdi yardım talebinde bulunulacak. Yangından zarar gören vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için devletimizin bütün imkanlarını kullanacağız’’ dedi.

İHA

Son Güncelleme: 14.11.2017 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.