Gözler bu toplantıda olacak

Hükümet, iki buçuk ay aradan sonra başkentte Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamalar masada.

09 Haziran 2020 Salı 10:28
Gözler bu toplantıda olacak

Hükümet, iki buçuk ay aradan sonra başkentte Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması ve düğünlerle ilgili kararların alınması bekleniyor...
Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Koronavirüs salgını nedeniyle dokuz kez dijital olarak toplanan kabine, uzun bir aranın ardından Beştepe’de ilk kez yüz yüze yapılacak
Kabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararının alınması bekleniyor. Suriye ve Libya’daki son gelişmelerle ilgili de Erdoğan’a brifing verilecek.
18-65 YAŞ KARARLARI BEKLENİYOR 
Kritik başlıkların ele alınacağı kabine, sosyal mesafeye uygun, maskeli ve dezenfektan önlemleriyle iki buçuk ay aradan sonra yüz yüze toplanacak.
1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında 65 yaş üstü yaşlılarla, 18 yaş altı gençlerin ve çocukların gözü de kabinenin alacağı kararlarda olacak, toplantıdan bu kesimlerin izinlerinin esnetilmesine yönelik yeni kararlar çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabinede, 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirilecek.
Vaka sayısındaki azalma eğrisinin de ele alınacağı toplantıda, vaka sayısı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da, sosyal mesafe ve tedbirlere uyum şartıyla sonlandırılması planlanıyor.
DÜĞÜN SEZONU AÇILABİLİR 
Ağustos’ta başlatılması planlanan genç çiftlerin merakla beklediği düğün sezonuyla ilgili kararın da bugünkü toplantıda alınması bekleniyor. Sezonun başlaması durumunda düğünler yüzde 25 kapasiteyle, ateş ölçümü yapılarak gerçekleşecek. Ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik destek paketleri, normalleşme takviminde kısa vadede uygulamaya konulacak düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapılacak.
LİBYA DİPLOMASİSİ MASADA 
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Es-Serrac’ın perşembe günü gerçekleşen Ankara ziyareti nedeniyle ertelenen kabinede, Libya ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri de ele alınacak. Erdoğan’ın Libya diplomasisi hakkında kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Suriye’deki gelişmeler bağlamında İdlib, mültecilerin durumu tüm yönleriyle değerlendirilecek.

 

Son Güncelleme: 09.06.2020 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.