Gözler dürbünde, eller telsizde

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ormanlık alanlarda olası yangınlara karşı sıkı tedbirler aldı.

08 Ağustos 2021 Pazar 13:34
Gözler dürbünde, eller telsizde

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede bulunan ormanlık alanlarda olası yangınlara karşı sıkı tedbirler aldı. Orman koruma muhafızları, bu kapsamda ormanlık alanda yaya olarak kontrollerini sürdürürken, bazı ekipler de ormanın içinde bulunan seyir kulelerinden dürbünle tepe denetimi gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin birçok noktasında geçen hafta başlayan yangınların bir kısmı için söndürme çalışmaları devam ederken, diğer illerde de ekipler olası yangınlara karşı hazır kıta bekletiliyor. Çorum Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, olası yangınlara karşı ormanları 24 saat gözetliyor. İhbar gelir gelmez görevli ekip, yangın bölgesine sevk ediliyor. Çorum Orman işletme Müdürlüğü’ne bağlı Orman Denetleme Kulesi’nde görev yapan görevli personeller, olası yangınlara karşı ormanı izliyor. Ellerindeki dürbünlerle yakınlarındaki köyleri ve ormanları titizlikle denetleyen işçiler, olası yangınlara karşı haberleşmeyi de sağlıyor.

‘ORMAN YANGINLARINA 15 DAKİKADA ULAŞIYORUZ’

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp, ormanların 7/24 korunduğunu söyledi. Çorum’da bulunan 9 gözetleme kulesinden ormanların izlendiğini ifade eden Kayaalp, “Olası bir yangın durumu olduğunda kulelerimizden doğduran ekiplerimize bilgi iletilerek, ekibimiz yangın mahalline intikal ediyor, yangınla göğüs göğse mücadele ediyor.  İlimizde bulunan Orman İşletme Müdürlükleri; 7 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 dozer, 25 orman yangını ilk müdahale aracıyla birlikte 39 teknik personel ve 123 orman yangın işçisiyle orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Orman yangınlarına ortalama 15 dakikalık sürede ulaşıyoruz ve ilk müdahaleyle birlikte gerekli söndürme işlemlerini yapıyoruz. Ayrıca şu an yangınların devam ettiği bölgelerde de ekiplerimiz görev başında. 2 arazöz ve 1 su ikmal aracımız, şu an yoğun bir şekilde orman yangınlarıyla mücadele edilmesi gereken bölgelerde cansiperane bir şekilde mücadele ediyor”dedi.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Son Güncelleme: 09.08.2021 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.