Gözler kabinede, gündemde neler var?

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Peki gündemde neler var?

31 Ocak 2021 Pazar 18:07
Gözler kabinede, gündemde neler var?

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Gündemde; yüz yüze eğitim, kısıtlamalar ve restoranlarla ilgili kararlar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek kabine toplantısında Yüz yüze eğitim, kısıtlamalar ve restoranlarla ilgili kararlar görüşülecek. Beştepe’de toplanacak kabinenin ana gündem maddesi yine koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıda kapsamlı bir sunum yapacak.

KISITLAMALARIN ETKİLERİ

Bakan Fahrettin Koca'nın sunumunda hafta içi ve hafta sonu kısıtlamalarının etkileri, 81 ildeki son durum, mutasyona uğrayan virüsün yansımaları, aşı temin çalışmaları ve hastanelerin durumuna ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

KISITLAMA KARARI

Bu bilgiler ışığında ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda; mevcut kısıtlamalarının ne şekilde ve ne kadar süreyle uygulanacağına, kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

AŞI ÇALIŞMALARI

Yine devam eden aşılama ve aşı temin çalışmaları da ele alınacak. Çin’den getirilen aşıların uygulanması ve test süreci devam ediyor. Sputnik aşısının Türkiye’de üretilmesi için antlaşmaya varıldı. Yerli aşı geliştirme çalışmaları ise hızla devam ediyor. Tüm bu gelişmeler kabine toplantısında masaya yatırılacak.

GIDA FİYATINDAKİ ARTIŞ

Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya dönük adımlar da kabine de görüşülecek. Pandeminden etkilenen sektörlere verilecek destekler ve gıda fiyatlarındaki artışının önüne geçilmesi için izlenecek politikalar da kapsamlı bir şekilde gözden geçirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz” demişti.

OKULLARIN DURUMU

Ve eğitim. yarı yıl tatilinde olan öğrenciler 15 Şubat’ta ders başı yapacak. Eğitime yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edileceği de kabine de ele alınacak.

İÇ VE DIŞ GELİŞMELER

Hukukta ve ekonomide reform çalışmaları ve terörle mücadele gibi iç gelişmeler ile AB ve ABD ile ilişkiler, Yunanistan ile yürütülen istikşafi görüşmeler, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ, Libya Ve Suriye gibi dış politika başlıklar da kabine gündeminde olacak.

Kaynak: İnternethaber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasret 2021-02-01 21:32:19

Fiat artış denetimi diye, asnafla tüketici karşı karşıya getiriliyor. Hammadde fiatlarının sebep olduğu artışlar, esnafa malediliyor. Milleti karşı karşıya getirmek hoş olmuyor. Hep böyle yapılıyor.

Avatar
İşci 2021-02-02 22:00:57

Bu eyt. Bir cözüm yokmu. Bazı özel sektör. Bir maaş veriyor 3 işcinin yapacagını yaptırıyor. İşziligi bahane edip işinizin kıymetini bilin diyorlar bir cözüm istiyoruz