‘Gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüler’

Kamu Sen İl Temsilcisi M. Fatih Gök, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin mücadelesinin

17 Mart 2015 Salı 15:02
 ‘Gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüler’


Kamu Sen İl Temsilcisi M. Fatih Gök, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin mücadelesinin destanlaştığı, yurdun her bir köşesinden gelen vatan evlatlarının millet için, devlet için gözünü kıpramadan şahadete ulaştığı, yedi düvele inanç ve azimle nasıl karşı durulacağının tarihe altın harflerle yazıldığı bir savaş olduğunu bildirdi.


Gök, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Çanakkale savaşında Türk milleti, zamanın en gelişmiş savaş makineleriyle saldıran süper güçlerin karşısına dikilerek, “Çanakkale geçilmez” demiştir.  Çanakkale’de 253 bin vatan evladı şehit olmuştur.


Çanakkale’de bize zaferi yaşatan milli ruhtur. inançtır. Çanakkale’de bu vatan için toprağa düşen her şehit bize bu topraklar için nelerin yapıldığını anlatmaya yetmektedir. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy Çanakkale’de şahadet şerbetini içen vatan evlatlarının büyüklüğünü bize ne de güzel anlatmıştır. Bu büyük destanın 100. yıl dönümünde Çanakkale’de şehit düşen ve vatan için mücadele edenleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.


Milli hislerimizin zayıflatılmaya çalışıldığı günümüzde ecdadımızın yaptıklarının mutlaka gelecek kuşaklara anlatılması ve aktarılması gereklidir. Böylesi bir dönemde Türk milletinin geleceği için Çanakkale ruhunun genç nesillere kazandırılması daha bir önem kazanmış, zorunluluk haline gelmiştir.


Bu sebeplerledir ki; Türk milletinin her ferdi gidip Çanakkale’yi ziyaret etmeyi kendine görev bilmeli, bu vatan için kimlerin ne şartlarda mücadele ettiğini görmelidir. Her aile, çocuğuna bu ruhu aşılamalıdır.


Çanakkale’de şehit düşen kahramanlar başta olmak üzere bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Vatan ve millet onlara minnettardır.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.