'Grup' diye yorumlayanlara yuh olsun!

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın konuk olduğu 'Bi Konu Bi Konuk'ta o iddiaya sert çıktı

12 Mart 2020 Perşembe 00:09
'Grup' diye yorumlayanlara yuh olsun!

Bi Konu Bi Konuk’a konuk olan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın söyleşinin son bölümünde gruplaşma iddialarına sert çıktı.  İşte o soru ve Aşgın’ın verdiği cevap:

Son zamanlarda Çorum Belediyesi, Valilik ve Hitit Üniversitesi’nin birlikteliği dikkat çekiyor. Ancak bu birliktelik size yakın kesimler tarafından dahi bir ‘grup’ hareketi olarak değerlendiriliyor. Bununla ilgili yorumunuz nedir?

Yani rahatsız mı etmiş insanları? Ben bu yoruma sadece ‘yuh olsun’ derim. Sebebi şu: Belli iktidar odakları vardır. Valilik bunlardan birisidir. Üniversite kendi alanında öyledir. Belediye de, diğer kamu kuruluşları da öyledir. Bunların birlikte yakın çalışması, karşılıklı samimiyetle çalışması ancak gurur duyulacak bir şeydir. Eleştirilecek bir şey değildir. Eğer bizim içimizde bu eleştiriliyorsa onlar bizim içimizde değildir zaten. Onlar sadece bizden gibi görünüp ama bizimle yol yürüyen, Tayyip Erdoğan’la yol yürüyen insanlar asla olamazlar. Ben Valimizi gerçekten çok seviyorum. Rektörümüzü de çok seviyorum. 3 milletvekilimizi gerçekten çok seviyorum. İl Başkanımızı ben gerçekten çok seviyorum. Ve birlikte hareket ediyoruz. Bu birliktelik bir kere alkışlanması gereken bir birliktelik, eleştirilmesi gereken değil. Dışımızdan eleştiriyorlarsa, muhalefet olsun diye eleştiriyorlardır, kayda değer hiçbir yanı yoktur. Ama içimizden eleştirenler varsa da bunlar ahlaki durumlarını, durdukları noktayı, Recep Tayyip Erdoğan’ın adamı olup olmadıklarını gözden geçirsinler. Bu birliktelik şehrin menfaatine mi, değil mi? Bu insanlar hizipçilik yapıp Çorum’a gelmesi gereken yatırımları mı engelliyorlar? Yoksa bu birliktelik sayesinde Çorum’da güzel şeyler mi oluyor? Birliktelikten rahatsız olanlar hain olabilir. İyi niyetli insanlar olamazlar. Bu birliktelik Çorum’a güç verir. Valimiz, rektörümüz, biz çok uyumlu çalışıyoruz. 3 milletvekilimizin de her biri birbirinden kıymetli. Vekillerimizle de yakın temas içindeyiz. İl Başkanımızla da hakeza öyle. Bu birliktelik sayesinde kotardığımız, şehrin menfaatine olan sadece bir şeyden bahsedeyim. 75 milyon civarında borcumuz düştü. Bunda bu birlikteliğin gücünü kullandık. Kimsenin rahatsız olması gerekmiyor bundan. SGK’ya borcumuz vardı bizim 25 milyon. Bu birliktelikle Bakan’la görüştük. Neticede arsa takası karşılığında borcumuzu sıfıra düşürdük. SGK’ya bir kuruş borcumuz kalmadı. Vergi Dairesi’ne borçlarımız vardı. Bu birliktelik sayesinde biz orayı da sıfırladık. Daha böyle birçok konu anlatabilirim. Çevre Şehircilik Bakanının Çorum’a gelmiş olması, Çorum Merkez’le birlikte ilçelerimizin de çok büyük kazanımlar elde etmesi bu birlikteliğin bir neticesi. Dolayısıyla bu birliktelikten rahatsız olduğunu ifade eden niyetini sorgulayacak. İçimizden olduğu halde birlikten rahatsız oluyorsa o da haindir. Bunu net olarak söyleyebilirim. Bu birlikteliğe TSO’muz, ÇESOB’umuz da dahildir. Çünkü bizim olduğumuz yerde muhabbet olur. Biz harç oluruz ve o tuğlaları bir araya getiren harç olma noktasında asla gocunmayız. 72 millete tek gözle bakarız. Hayat felsefemiz böyledir. Bizim bütün uğraşımız bu birlikteliği artırmaya yöneliktir. Bu birlikteliğe zarar vermek isteyenler varsa, içimizdekiler derhal gitmelidir.

Son Güncelleme: 15.03.2020 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RTE millet 2020-03-12 13:30:01

Bir olacağız diri olacacağız diri olacağız hep birlikte diri olacağız. Gerek vali bey gerek rektör hoca gerekse başkan adam gibi adamdır. Adamlarda rüşvet hak yeme küfür hakaret yok. Dik durmak her zaman birilerini rahatsız eder. Sayın başkan bunlara cevap vermemenizi yeğlerim. İcraatlarınızla cevap verin. Çoruma vatana millere hayırlı işler yapın. Onlar konuşur AK Parti yapar.

Avatar
Kamil 2020-03-12 12:23:41

Gerçekten "YUH" olsun

Avatar
RTE Millet 2020-03-12 17:16:33

Konuyu çarpıtma kardeşim. Sezarın hakkı sezara..

Avatar
RTE millete CEVAP 2020-03-12 15:03:08

Nerede birlik beraberlik var. Sizin birlik anlayışınız nedir? Madem birlik var herkese eşitlik var neden belediye vasıfsız akp li memurlar ile dolu

Avatar
Yazıklar olsun 2020-03-12 13:20:41

Akp ülke çapında, ak belediyelerde şehir içlerinde milletin canını öyle bir yakiyor ki. Bugün secim olsa hiç kimse koltuğunda kalmayacak

Avatar
Attila 2020-03-12 18:10:52

Utanmazlık ve yüzsüzlüğün en güzel örneği. Artık butun usulsuzlukler milletin gozune baka baka yapiliyor. Yazik diycem ama kime.

Avatar
Cevdet 2020-03-12 17:10:32

Yandaşlarını belediye alanlara yuh olsun. Yeğenini , meclis üyelerinin çocuklarını alanlara yuh olsun. Talimatlada olsa o krşterleri yazan memura ve imza atan bşk yrd nada yuh ki ne yuh olsun. Allah sorar bu adaletsizliklerin hesabını..

Avatar
rte bende size söylüyorum 2020-03-12 19:01:09

Sezarın hakkı sezara demissin. Ben eğitimin ile milli eğitim tarafından görevimi aldim. Ama akp ye oy vermediğim için belediye eliyle görevden alındım. O iş benim hakkimdi ama niye vasıfsız bi akp ye verildi