Grup Yürüyüş gençlerle buluştu

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin düzenlediği Suriye-Gazze gecesinde konser veren Grup Yürüyüş...

13 Aralık 2014 Cumartesi 11:50
 Grup Yürüyüş gençlerle buluştu


Özgür-Der Çorum Şubesi’nin düzenlediği Suriye-Gazze  gecesinde  konser veren Grup Yürüyüş, bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.


Çorum Anadolu İmam-Hatip Lisesi Ziyareti


Grup Yürüyüş'ün Çorum etkinlikleri, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ziyareti ile başladı.


Okul Müdürü Hüseyin Kır ve Müdür Başyardımcısı Bekir Tokgöz'den faaliyetleri hakkında bilgi alan Grup Yürüyüş, daha sonra okul konferans salonunda gençlerle söyleşide bulundu. Çağrı Fm'de Canlı Yayın


Grup Yürüyüş'ün ikinci durağı Çorum'da yayın yapan Çağrı Fm oldu. Şemseddin, Abdulkerim ve Musab kardeşlerin düzenlediği canlı yayında ezgi yorumlayan Grup Yürüyüş, İslami mücadelede müzik algısının şahitlik temelli olması gerektiğini belirterek, meydanlardan doğan gruplarının albüm çalışmalarını dinleyicileri ile paylaştılar.


Kardeşlik gecesi


Özgür-Der Çorum Şubesi tarafından Suriye ve Gazze konulu kardeşlik gecesi düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen gecede Grup Yürüyüş’ün ezgileri beğeni topladı.


Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Murat İslam'ın sunuculuğunu üstlendiği gece, Ubeydullah Abanuzoğlu'nun Ensar-Muhacir dayanışmasını hatırlatan Kur'an tilaveti ve mealini okuması ile başladı.


Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Şube Başkanı Bülent Gökgöz,muhacir kardeşlerimiz ve Suriye ile Gazze'deki İslami direnişi de sahiplenmemiz gerektiğini vurguladı. Dünyanın umursamazlık içinde olduğu Suriye'de onlarca Bosna dramının yaşandığı ve Müslümanların ise yorgunluklara kapılmadan gerek Suriye direnişini gündemleştirme gerekse yardım çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gökgöz, Suriye için yardım tırı hazırlığında olduklarını, yardımların Özgür-Der veya Çorum İHH üzerinden kendilerine iletebileceğini dile getirdi.


Gökgöz gençlere hitap ettiği konuşmasında şöyle dedi:


"Bu gece salonda çok sayıda genç kardeşimiz bulunmakta. Özellikle İmam-Hatip Lisesinden kardeşlerimiz bulunmakta. Bugün İmam-Hatiplerin önü açıldı, imkanlar çoğaldı, ortaöğretimde başörtüsü serbest oldu, katsayı adaletsizliği kaldırıldı, kesintisiz eğitim ve Kur'an eğitiminin önündeki engeller kalktı. Ancak bugünlere kendiliğinden gelinmedi. 28 Şubat zulmünün yasaklarına ve baskılarına karşı uzun süreli mücadele verildi ve çok bedeller ödendi. Özgür-Der ve Grup Yürüyüş de bu temelde kuruldu. İşte sizler de şu anki imkanlara ve haklarınıza sahip çıkmalı bunları çok daha ileri noktalara taşımalısınız. Sorumluluklarınızın farkında, ahlaklı, donanımlı ve adaleti talep eden gençler, şahsiyetler olmalısınız. İmam-Hatipleri de aşan bir ufukla mücadele vermelisiniz."


Gecede Özgür-Der Çorum Çorum Şubesi ile Suriye ve İHH yardımları konulu sinevizyon sunuldu.


Ardından sahne alan Grup Yürüyüş, salondaki coşkulu kalabalıkların eşlik ettiği ezgi ve marşlarını yorumladılar. Konserlerinde gelenekselleşen minik çocukların da sahnede eşlik ettiği ezgilere Özgür Çocuk Kulübü çocukları da katıldılar. Tekbirler ve sloganlarla salonu da heyecanlandıran minikler alkış topladılar.


Gecede Grup Yürüyüş'ün anonsları ile sahne alan Özgür-Der gençlerinden Çağrı İslam ve Cihad Dilekçi de ümmeti konu alan şiirleri ile geceye renk kattılar.




Son Güncelleme: 13.12.2014 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.