Gül-Der’den ‘Nasıl Okumalı?’ Konferansı

Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Başöğretmen Anadolu ve Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Liselerinde konferans düzenledi.

24 Kasım 2016 Perşembe 09:26
Gül-Der’den ‘Nasıl Okumalı?’ Konferansı

Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Başöğretmen Anadolu ve
Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Liselerinde konferans düzenledi.

Avrupa Birliği Yetişkin eğitimi personel hareketliliği Erasmus+ Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, 2015 Teklif Çağrısı döneminde kabul edilen "Avrupa Ülkelerinde Okuma Alışkanlığının Kazandırılması Sürecinin İncelenmesi"  isimli projenin yaygınlaştırılması kapsamında geçtiğimiz Pazartesi günü iki konferans düzenlendi. İlk konferans saat 13.30’da Başöğretmen Anadolu Lisesinde 12. sınıflara düzenlendi. Aynı gün saat 15.30’da da ikinci konferans
Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 9 ve 10. sınıflara yapıldı.


Dr. Şakir Erkan tarafından verilen konferanslarda “ Nasıl Okumalı?” başlığı altında öğrencilere motivasyon, motivasyonun önündeki engeller ve bilinç konuları işlendi.


Dr. Şakir Erkan, “Herkesi kayıtları yönetiyor” diyerek, beynimizde, zihnimizde var olan ve önceden kayıt altına aldığımız bilgilerin bizleri yönettiğine vurgu yaptı. Bu duruma izin vermememizin gerekliliğinden bahsetti. Bir işe, bir eyleme kalkmadan önce beynimizi boşaltmalıyız veya bu kayıtların bizleri yönetmesine izin vermemeliyiz diyerek “Okumakla ne elde ederim sorusunun cevabı kısa vadeli olursa bıkkınlık, hoşnutsuzluk oluşturur. Önümüze uzun vadeli hedefler koyarsak bu durumdan kurtuluruz.” Dedi.


Bireylerin motivasyonlarını sağlayabilmeleri için “Düşüncemi değiştiriyorum” diyerek şu maddeleri benimsemeleri, içselleştirmeleri gerekir. 


         Hiçbir insanın benzeri yoktur. Başkaları ile kendimizi kıyaslamayalım. Annenizin ve Babanızın isimlerine benzeyen ve sizin isminizde, aynı şartlarda doğan ve yaşayan kaç kişi oldu veya olacaktır? Sorusunun cevabı hiçbir zaman. O zaman siz dünyada teksiniz ve özelsiniz. 


         Yetenekler zihinseldir. Beceremiyorum değil. Öğrenmedim veya öğretmediler olmalıdır. Öğrenme süreleri farklı olabilir. Öğretilseydi sizde yapabilirdiniz.


         Sistemde çelişkiler olabilir. Bizlere ulaşan verilerde, çevremizdeki olaylarda çelişkiler olabilir. Bunlar bizi yıldırmamalı, bilakis bunlardan faydalanarak kendimizi yenilemeliyiz.  


Dr. Şakir Erkan, “Duygularımı değiştiriyorum” başlığı altında, başarılı olmamız için yapmamız dereken eylemlerden bahsetti. Bu eylemleri şu şekilde sıralayabiliriz. “Her gece yatarken kendinizi motive edin. Ben başarırım, ben okuyabilirim deyin. Her sabah uyanınca kendinizi motive edin. Güne mutlu başlayın. Sürekli teşekkür modelini uygulayın. Kendinizle ve çevrenizle barışık olun.”dedi.


“Davranışımı değiştiriyorum” diyerek de;” Daima eylemde olmamız gerekir, Her davranışımıza bilinç katmalıyız. Geri Bildirimlerde Pozitif olmalıyız. Hep iyi şeyleri düşünerek başarımızı tetiklemeliyiz” dedi.


Dr. Şakir Erkan hoca örnekli ve esprili sohbetleri soru cevap faslı ile son buldu.

 

Son Güncelleme: 24.11.2016 09:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165