GÜLDER yaz kursu tamamlandı

Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin koordinatörlüğünü yaptığı, 2 ay süren...

26 Ağustos 2014 Salı 16:47
 GÜLDER yaz kursu tamamlandı


Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin koordinatörlüğünü yaptığı, 2 ay süren ‘Yıldırım Beyazıt Değerler Eğitimi’ Yaz Kur’an Kursu 22 Ağustos Cuma günü yaptığı kapanış töreniyle tamamlandı.


Çorum Gül-Der, Çağrı Eğitim Vakfı, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Eka-Der, Çodim-Der) ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi arasında yapılan protokol gereği yaz Kur’an Kurslarının yapıldığı okullardan Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Yaz Kur’an Kursu koordinatörlüğünü Gül-Der üstlendi.


Gül-Der’den yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı; “İki ay süren kurslarda Kur’an öğretimi, ilmihal bilgileri, İslami bilgiler, değerler eğitimi verilerek; çocuklarımızı ahlaklı, dinini bilen, peygamberini tanıyıp rehber edinen ve kendi öz değerlerine sahip gençler olarak yetiştirilmek amaçlanmıştır. Gül-Der olarak bu amacı gerçekleştirmek için dört bayan ve bir erkek eğitici ile samimi, fedakârca ve canı gönülden çalışmalar yapılmıştır.


İki erkek ve üç bayan sınıfı olarak 140 öğrenci ile eğitime başlayan kursumuz, yaz tatili olması ve sıcaklara rağmen fazla kayıp vermeden 95 öğrenci ile bitirmiştir.


Kurs da öğrencilere müfredatın yanı sıra sosyal etkinlikler düzenlenmiştir.  Bu sosyal etkinlikler çerçevesinde üç kez Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde sinema günleri düzenlenmiştir.  Öğrencilerimiz Çorum Belediyesinin düzenlediği iftar programına katılmışlardır. Yine öğrencilerle Çorum İtfaiye Müdürlüğü ziyaret edilerek, itfaiyenin çalışmaları hakkında bilgi, yangından korunma ve yangın esnasında neler yapılması ile ilgili bilgiler alınmıştır. Sonrasında İtfaiye müdürü İsmail Öğütverici bey ziyaret edilerek kendilerine bizlere zaman ayırdıkları için teşekkür edilmiş ve işlerinde başarılar dilenmiştir.


İtfaiye ziyaretinden sonra Kültür parkta piknik yapılmış, öğrenciler gönüllerince eğlenmişlerdir.


Yıldırım Beyazıt Değerler Eğitimi Yaz Kur’an Kursu kapanış programında, açılış konuşmasını Gül-Der adına Yakut Bozdoğan yaptı. Açılış konuşmasının ardından kursların genel koordinatörü ve NFK gençlik Merkezi müdürü Sayın Mahmut YABACI konuştu.  Her öğretmenin sınıfından öğrenciler Kur’an okudu, okunan Kur’an’ın mealini verdiler. Ezberledikleri hadisleri sundular. İslam’ın şartı ve  İman’ın şartı çocuk şarkılarını ve kırk yaşındasın şiirini sundular. Küçük bir skeç sunan öğrenciler amatörde olsa bir şeyler yapmanın, paylaşmanın heyecanını yaşadılar. Katılım sağlayan veliler alkışları ile öğrencilerini destekleyip teşvik ettiler.


Program sonunda Yıldırım Beyazıt Ortaokulu idaresine, kurs öğretmenlerine plaket takdim edildi. Öğrencilere katılım belgelerinin yanında derneğimiz tarafından küçük hediyeler verildi.


Yaz Kur’an kursunu düzenleyen STK’lara, Diyanet İşleri Başkanlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Çorum Belediyesine teşekkür eder, STK’larla olan bu gibi çalışmaların her türlü alanlarda yapılmasını temenni ederiz."



 

Son Güncelleme: 26.08.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.