Gümrük kaçağına geçit yok

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Işık, sorumluluk alanlarında 2013 yılında 2 milyar 455 milyon...

26 Ocak 2014 Pazar 17:50
 Gümrük kaçağına geçit yok

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Işık, sorumluluk alanlarında 2013 yılında 2 milyar 455 milyon 490 bin 89 dolar ithalat, 1 milyar 371 milyon 162 bin 993 dolar ihracat gerçekleştirildiğini, 957 milyon 805 bin 865 TL vergi tahsil edildiğini ve 260 bin 948 TL değerinde kaçak eşya ele geçirildiğini açıkladı.

Serkan Işık yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ve halen 179 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak günü, üye ülkelerde ve DGÖ Merkezi’nde ‘Dünya Gümrük Günü’ olarak belirlenmiştir. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır. 26 Ocak 2014 Dünya Gümrük Günü için ‘İletişim: Daha iyi işbirliği için bilgi paylaşımı’ teması belirlenmiştir. Küreselleşmeye bağlı olarak ortaya çıkan gelişmeler, teknolojik ilerlemeler ve rekabetin artması, kamu kesiminde yeniden yapılanmayı gerekli kılmıştır. Bu bağlamda, Bakanlığımız temaya uygun, toplumun değişen taleplerini zamanında karşılayabilmesi amacıyla etkin bir iletişim, dış ticaretin gelişmesine yönelik çalışmalarında firmalar ve kuruluşlarla kurumsal işbirliği yapmaktadır. Gümrük ve ticaret alanında; yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ülkemizi, gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir” dedi.

“Ülkemizin ve bölgemizin dış ticaret işlemlerine dinamizm kazandırmak için bir yandan mevzuat düzenlemeleri yapılıyor, diğer taraftan iç ve dış ticaretin işleyişini kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak yeni projeler üretiliyor ve uygulanmaktadır” diyen Serkan Işık, şu bilgileri verdi: “Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi esasından hareketle, gümrük mevzuatı ve diğer mevzuatların doğru uygulanmasını sağlamak ve gerekli görülen gümrük kontrollerinin etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için, risk analizlerine dayalı gümrük kontrolleri gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamaların maliyetleri azaltması, doğal olarak dış ticaret erbabının uluslararası piyasalarda daha çok tercih edilmesi ve rekabet gücünün artması ile ihracatımızın desteklenmesine katkı sağlayacaktır. Bölge Müdürlüğümüz; Samsun, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop ve Ordu illerini kapsayan geniş bir coğrafyada görevini ifa etmektedir. Bölge Müdürlüğümüzce 2013 yılında; 2 milyar 455 milyon 490 bin 89 USD ithalat, 1 milyar 371 milyon 162 bin 993 USD ihracat gerçekleştirilmiş, 957 milyon 805 bin 865 TL vergi tahsil edilmiş, 260 bin 948 TL değerinde kaçak eşya ele geçirilmiş, Samsun Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nce dönem dönem araç ve eşya satışı gerçekleştirilmektedir.”








(İHA)

Son Güncelleme: 26.01.2014 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.