Gündem dışı gündem ‘yaprak biti’

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı gündem, 'yaprak biti' oldu.

06 Eylül 2019 Cuma 17:53
Gündem dışı gündem ‘yaprak biti’

Beledipye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı gündem, son 15 gündür Çorum’da etkisini gösteren ‘yaprak biti’ oldu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde öğleden önce gerçekleştirilen oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, yaprak biti olarak adlandırılan uçkunların ayçiçeği ekeli arazilerden kente taşındığını, insan sağlığını tehdit etmediğini, ilaçlama çalışmalarının da etkili olduğunu söyledi.

Çorumlu’nun sinekler nedeniyle konforunun bozulduğunu doğrulayan Yağbat, profesyonel bir ekiple, üniversite ve uzman görüşleri eşliğinde ilaçlama çalışmalarını özverili, mesai mefhumu gözetmeden sürdürdüklerini ifade etti.

Yağbat, konuşmasında “Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde bir yağış aldık. Forumlarını üçüncü ve dördüncü nesil olarak yavrulamış olan uçkun formundaki yaprak bitinden kaynaklanmaktadır. Bu yaprak bitlerinin ayçiçeği tarlalarında yoğun bir şekilde bulunduğu, buralardaki bitki özsularından beslendiklerini tespit ettik. Sadece ayçiçeği tarlasında değildir. Ayçiçeği hasat edildikçe şehir içinde özsuyu tatlı olan çeşitli bitki ve ağaç formundaki yerlerde yaşama imkanı buluyor. Ayçiçeği tarlalarının yapraklarının altında yoğun bir şekilde yaprak bitinin olduğu görülüyor. Öncelikle olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Daha sonra da aldığımız bilgi neticesinde bu işin uzmanı olan üniversite hocalarıyla görüştük ve bilgi aldık. Özel ilaçlama firmasının birinden görüş aldık. Bunların hepsinin neticesinde bir sonuç elde ettik ve bunu Hıfzısıhha’ya sunduk. 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Sinek popülasyonunun insan sağlığı üzerinde zararı olmadığı da açıklanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 09.09.2019 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen! 2019-09-06 20:27:43

İnsanlar yolda yürüyemiyor; sağlığa zararı olmadığından bahsediliyor ilginç!
Bir de zararı olsa! Düşünmek bile istemiyorum. Özürleri kabahatlerindende beter.

Avatar
Belediye 2019-09-07 09:18:08

Başkan beyin seçim öncesi vaatleri içinde bitle mücadele yoktu. O yüzden bir şey demeyin, ne yapsın adamcağız.

Avatar
Akıllı Şehir 2019-09-07 10:46:40

Başkanım, Hollandaya Akıllı şehir için gidiyorsunuz. Bit konusunu bir sorsanıza 100 yıl önce nasıl çözmüşler? bir de suyu kirli ve bit istilasındaki bir şehir, akıllı şehir olabilirmi? Ensar burda sizi kurtarıyor, artık çok az da olsa işe yarıyor ama bakalım orda ne diyecekler?

Avatar
Veli 2019-09-06 19:26:23

İş takibi sıfır. Bu problem 25 gündür var . Bir günde oluşmadı.

Avatar
Ali 2019-09-06 20:05:44

İsmail bey geç gelmiş adalet adalet olmadığı gibi bu sıkıntıyı çektikten sonra yapılan işinde faydası yok. Kışın zaten sinekler soğuktan ölecek

Avatar
Vatandaş 2019-09-06 18:32:11

Sinekle mücadele edemeyen bir yönetim Allah göstermesin bir afet olsa ne yapacak sayın başkan bu işin sorumlusu kimse sor hesabını soramıyorsan o koltuğu boş yere işgal etme hizmet için ordasınız

Avatar
Don Kişot 2019-09-06 22:57:40

Son Dakikaaaa!!!
Yoğun göç dalgası bekleniyor.
Türkiye nasıl olsa her gelene kapılarını açıyor diyerek isyan eden yaprak bitleri toplu olarak ülkemizin güzide şehri çoruma göç etme kararı aldılar.

Avatar
Chpsever 2019-09-07 01:05:09

Ağlamayin siz sectiniz bu adami kaderinize razi gelin