Hak-İş’te pastalı kutlama

Hak-İş Konfederasyonu’nun 39. kuruluş yıl dönümü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

23 Ekim 2014 Perşembe 18:40
 Hak-İş’te pastalı kutlama


Hak-İş Konfederasyonu’nun 39. kuruluş yıl dönümü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.


Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan etkinliğe Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Saadet Partisi Genel Başkanı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Nükhet Hotar, Milletvekilleri ile konfederasyona bağlı çok sayıda sendika başkanı ve üyeleri de katıldı.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu yaptığı konuşmasında, “Hak-İş Konfederasyonu’na emek mücadelesinde nice 39 yıllar diliyorum. 39 yıllık mücadelede Yasin Hatipoğlu'ndan Mahmut Arslan'a kadar birçok genel başkanımız oldu. Aziz Yılmaz, Mustafa Taşçı ve son olarak da Mahmut Arslan beyle devam ediyoruz. Merhum Necati Çelik beyi rahmetle minnetle anıyorum. Hak-İş ilkelerin, ilklerin konfederasyonudur. Özellikle Halil Cibran'ın "Yol arkadaşlığı tatlı bir sorumluluktur. Asla fırsatçılık değildir" sözü Hak-İş'in düsturu olmuştur. O açıdan Hak-İş Konfederasyonu fırsatçılığa hiçbir zaman sıcak bakmaz. Tam tersine sorumlu, ilkeli ve ahlaklı davranmasını bilir ve herkesten bekler. Merhum Nurettin Topçu "Yaşamak menfaattir. Yaşatmak ise ahlaktır" der. Hak-İş Konfederasyonu bunu ilke edinmiştir.  Bu sebeple iyi yaşatmayı tercih etmiştir. Aynı zamanda bir emek örgütü olmanın yanı sıra değişime ve dönüşüme, insani ilişkilere ve sivilleşmeye, demokratikleşmeye katkı sağlayan slogancılıktan, istemezcülükten uzak aklı, vicdani ve bilgi ve sevgiyi öne çıkartan toplumun vicdanı olarak yola çıkmış bir harekettir. 39 yıllık bu hareketin buraya gelmesinde birçok emek, özveri, katkı vardır. Bundan böyle de artarak devam edecektir. Hak-İş Konfederasyonunun varlığı aslında sistemi dönüştürme hareketidir.  Hak-İş hiçbir zaman sistemin uydusu olmamıştır. Bilakis sistemi demokratikleştirme, insanileştirme ve en önemlisinde adaletli kılma konusunda önemli çabalar ve ağır bedeller ödemiştir. Hak-İş Konfederasyonu bu niteliğini artırarak devam edecektir. Hak-İş Konfederasyonu bir nicelik hareketi değil, bir nitelik hareketidir. Bu nedenle çalışma yaşamının, endüstri ilişkilerinin felsefesine yönelik müdahalelerde bulunmuştur. Hiçbir zaman aklını ve vicdanını sloganlara teslim etmemiş, bilakis aklı, vicdanı, bilgiyi, sezgiyi temel değer olarak kabul etmiştir. Hak-İş Konfederasyonu nevzuhur bir hareket değil, bir nesil hareketidir.  Bizden önceki neslin bize emanetidir. Bizden sonraki nesle de bizim emanetimiz olarak ebediyen yaşayacak ve çalışma yaşamının iyileştirilmesi için elinden gelen çabayı, özveriyi gösterecektir. Hak-İş'in çalışma hayatında barışı korumak, barışı sürdürmek endüstri ilişkilerinin demokratikleşimini, sivil ve siyasi demokrasiyi kurmak ve kurgulamak konusunda önemli hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum" dedi.        


Hak-İş Konfederasyonu 3. Kısa Film yarışmasında 3.’lük ödülünü kazanan Rohat Türk'e ödülünü Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu verdi.


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan 39. Kuruluş Yıldönümü anısına Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı Salim Uslu'ya çiçek ve tablo takdim etti.


Konuşmaların ardından Hak-İş Konfederasyonunun 39. Kuruluş Yıl Dönümünü pastası kesildi.



Son Güncelleme: 23.10.2014 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.