HAK-İŞ’ten spekülasyonlara cevap

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan...

31 Ekim 2014 Cuma 13:25
HAK-İŞ’ten spekülasyonlara cevap

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, sendika Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya’nın HSYK üyeliğine atanmasına dair yapılan spekülasyonlarla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine, sendikamız Öz Orman-İş’in Hukuk Müşaviri ve aynı zamanda Ankara Barosu avukatlarından olan Sayın Muharrem Özkaya’yı seçmiş olması, son derece isabetli bir tercihtir.

Sayın Özkaya’nın ‘sendikal kimliğinden’ dolayı basında yapılan bazı yorumlar önyargılı ve spekülatiftir. Sayın Özkaya, iyi bir hukukçu ve avukat olmasının yanısıra, uzun yıllardır yaptığı sendikal hizmetlerden dolayı, adeta işçi kesiminin avukatı olmuştur. Yıllardır, başta emekçiler olmak üzere toplumun her kesimiyle kurduğu ilişkilerden dolayı Sayın Özkaya; toplumu, emek kesimini ve onların sorunlarını, hangi şartlarda yaşadıklarını, özlemlerini, taleplerini ve değerlerini çok yakından tanıyan bir kimlik ve kişiliğe sahiptir.

Sayın Özkaya; uzun yıllar, gerek avukat ve hukukçu olarak, gerek sendikal görevleri dolayısıyla tanık olduğu haksızlıklar, adaletsizlikler karşısında, içinden geldiği toplumun bir ferdi olarak daha iyi bir Türkiye ve dünya için mücadele vermiştir. HSYK gibi önemli bir üst adalet organında görev yapacak bir hukukçunun sahip olması gereken en önemli vasıflarından biri, adalet dağıtacağı toplumu ve sorunlarını iyi bilmektir. Bu nitelik ona, sivil ve toplumdan yana bir bakış açısı kazandırır. Sayın Muharrem Özkaya’da var olduğunu bildiğimiz ve şahit olduğumuz bu bakış açısının ve değerlerin, eleştiri konusu yapılmasını doğru bulmuyoruz.

Siyasal tartışmaların dışında bir değerlendirme yapıldığında, Sayın Cumhurbaşkanımızın, daha demokratik bir HSYK için Sayın Özkaya’yı tercih etmesinin son derece isabetli olduğu görülecektir.

Başta dar gelirli işçiler, memurlar, emekliler, işsizler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere, toplumun ihmal edilmiş kesimlerinin ve toplumsal değerlerin temsilcisi olacağına inandığımız Sayın Muharrem Özkaya’nın HSYK üyeliği görevinde de başarılı olacağına inanıyor ve kendisini kutluyoruz."

Son Güncelleme: 16.08.2018 17:30
Anahtar Kelimeler:
Hak IşSettar Aslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.