Hakimiyet Yazarı Duran Durmuş beraat etti

Çorum Hâkimiyet Gazetesi’nde Duran Durmuş mahlasıyla köşe yazan Elvan Yılmaz...

23 Aralık 2014 Salı 16:21
 Hakimiyet Yazarı Duran Durmuş beraat etti


Çorum Hâkimiyet Gazetesi’nde Duran Durmuş mahlasıyla köşe yazan Elvan Yılmaz, bir yazısından dolayı hakkında açılan ceza davasından beraat etti.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde hizmet alımından doğan mağduriyeti ‘Sen Neyin Kafasını Taşıyorsun Aziz Önal’ başlığında köşesine taşıyan Yazar Elvan Yılmaz hakkında, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Aziz Önal tarafından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakaret iddiasıyla şikâyette bulunuldu.


Bugün sabah 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Hâkimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer’in yanı sıra yazar Elvan Yılmaz ve Avukatı Kenan Yaşar, davacı Merkez İlçe Nüfus Müdürü Aziz Önal ve Avukatı Doğan Öksüz katıldı.


Yazar Elvan Yılmaz suçlamaları reddederken, Avukatı Kenan Yaşar, söz konusu yazıda hakaret kastı bulunmadığını söyledi. Av. Kenan Yaşar, düşünce ve basın özgürlüğüne dikkat çekerek, bu tür eleştirilerin kamuda yaşanan aksaklıkların, eksikliklerin, yanlışlıkların bertaraf edilmesinde önemli bir etken olabileceğini savundu.


Tarafları dinleyen Mahkeme Hakimi, temyiz yolu açık olmak kaydıyla Yazar Elvan Yılmaz’ın beraatına karar verdi.




Son Güncelleme: 23.12.2014 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iyi de hangisi 2014-12-23 17:21:40

bunların hangisi duran durmuş.