Haksız rekabete mahkeme cezası

Ekmek Üreticileri ve Unlu Mamulleri Federasyonu Çorum Temsilcisi Murat Akdemir, mahkemelerin ekmekte...

24 Aralık 2014 Çarşamba 16:57
Haksız rekabete mahkeme cezası

Ekmek Üreticileri ve Unlu Mamulleri Federasyonu Çorum Temsilcisi Murat Akdemir, mahkemelerin ekmekte haksız rekabetin önüne geçecek önemli bir karara imza attığını ve bu kararın da Yargıtay tarafından onandığını açıkladı. "Ekmeğimizin ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz." diyen Akdemir, haksız rekabete yol açan firmaların, para cezasıyla birlikte ruhsatın iptaline kadar varan yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Çankırı'da gerçekleştirilen hukuk mücadelesinin kazanıldığını ve haksız rekabet uyguladığı kabul edilen firmanın, diğer esnafın zararını temin etmeye mahkum edildiğini söyleyen Murat Akdemir, bu kararın da Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin onayladığını, emsal kabul edilen bu kararın, Çorum başta olmak üzere tüm Türkiye için geçerli olduğunu ifade etti.

Tarifelerin TSO ve ÇESOB komisyonları aracılığı ile belirlendiğinin de altını çizen Murat Akdemir, 250 gram ekmeğin asgari tarifesinin 85 kuruş olarak belirlendiğini bildiren Akdemir, azami tarifenin ise 1 TL olduğunu, 1 Ocak tarihinden itibaren yeni fiyatın geçerli olacağını duyurdu.

Haksız rekabetin esnafı bitme noktasına taşıdığına da işaret eden Akdemir, esnafın para kazanamadığını, personelinin ücretlerini bile çıkaramaz hale geldiğini dile getirdi.

Çorumlu imalatçılar olarak, diğer illere örnek çalışmalar içerisinde olduklarını ve bu yönde yatırımlar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Murat Akdemir, fiyat tarifesine uymayan esnafın takipçisi olacaklarını ve haksız rekabete fırsat vermeyeceklerini bildirdi.

Açılış daveti

Kuruluşu yeni tamamlanan Ekmek Üreticileri ve Unlu Mamulleri Federasyonu Çorum Temsilciliği'nin açılışı için tüm esnaf ve Çorumlular'ı davet eden Akdemir, Adliye arkasında yer alan Çorum Barosu'nun da bulunduğu binasın üçüncü katındaki şubelerinin açılışını cumartesi günü saat 13,00'te gerçekleştireceklerini duyurdu.



Son Güncelleme: 24.12.2014 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2014-12-24 17:14:16

nasil personelin maaşini karşilamama bu yaw altlarindaki arabalar hiç de para kazanamadiklarini göstermiyor

Avatar
Vatandaş 2014-12-24 19:25:32

Adamlar el arabasıylamı ekmek taşısınlar

Avatar
VATANDAŞ 2014-12-24 21:23:03

Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir,hemşerim.her şey dışardan göründüğü gibi değildir.yıllardır bedava ekmek yiyonuz nerdeyse.

Avatar
vatandaş 2014-12-24 23:26:52

Bugün asgari ücretle çalışan birinin malboro sigarası içtigini düşünürsen gecenin bi yarısı sen yatarken uykunun en güzel yerinde kalkıp sana hizmet veren müessesenin tabiki bindiği araba iyi olacak para kazanacak bu tip yorumlar yerine bence sizde iyi arabaya binmek için vaktinizi buralarda degilde iş ile harcamanızı tavsiye ederim

Avatar
Alanya 2014-12-25 17:46:09

ekmek 1 lira olması gayet normaldir bizim vatandaşımız 1 bardak çaya bir lira verirken bir ekmeğin 1lira olması çokmu sizce. Kardeşim ekmek demek sağlık demek bırakın boş Muhabbetleri

Avatar
Vatandas 2017-02-23 16:26:18

Arkdaslar araba diyorsunuz da sigortalı asgari ücretle çalışan insanlar bile bugün araba aliyor kirediyle bir işten anlamıyorsan yorum yapmayın eyer bir fırında 5bin ekmek çıkıyorsa oranın 4ooobinlira masrafı var ha etmeyin hepsi 1tldende verilmiyor bakkallar düşük fiyata alıyor bunu bayatı var yigintisi var balesi var var ha var uzaktan konuşmak guzel

banner165