Halef selefi aratmıyor

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı olarak 1 yılını...

25 Ocak 2014 Cumartesi 16:13
 Halef selefi aratmıyor


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı olarak 1 yılını tamamlaması nedeniyle bir basın toplantısı yaparak 2013 yılında neler yaptıklarını kamuoyu ile paylaştığını hatırlatarak, “Halef selefi aratmıyor.” Dedi.


İşte o açıklama;

“Hepimizin bildiği gibi, Sayın Bakanının da bir açıklama yapmayarak tasdik ettiği gibi, Sağlık Bakanımızın 1 yıllık çalışma performansında çalışanların memnuniyeti ile ilgili kayda değer herhangi bir çalışmanın  hayata geçirilmediği görülmüştür.

Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı, lisans tamamlama, tüm çalışanlar için nöbet ücretlerinin arttırılması, Hizmetlilere memurluk, 4/C’lilere, vekil ebe hemşirelere ve aile sağlığı çalışanlarına kadro verilmesi gibi çalışanların beklentilerinden hiçbirinin Sağlık Bakanımızın 1 yıllık icraatlarında yer almaması nedeniyle 1 yıllık görev süresinin çalışanlar açısından kayıp 1 yıl olarak görüldüğünü belirtmek isteriz.

Her ay bin sağlık çalışanının şiddete uğradığı, Türk sağlık çalışanlarının sorunlarına çare yerine yunan doktorlara davet yapıldığı, Hastanelere Kürtçe tercüman alacağız ifadeleri ile kamuda ikinci dilin hayata geçirilmesi ile ilgili niyetlerin ortaya konulduğu bir yılın geride bırakıldığına da dikkat çekmek isteriz.

Çalışanlar açısından baktığımızda Sayın Bakan 1 yıllık performansıyla Vatandaş memnuniyetinden sürekli övünen ama bu memnuniyetin baş mimarı sağlık çalışanlarının memnuniyetine hiç değinmeyen ve çalışanların sorunlarını ve beklentilerini sürekli görmezden gelen selefini de aratmamıştır.

Umarız 2013 yılında sağlık çalışanları için yapılmayanlar 2014’te gerçekleşir. Bu beklenti ile Sağlık Bakanına çağrımız sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunması ve  çalışanların taleplerinin karşılamasıdır. Çalışan memnuniyetini hem önemsemesi hem de  hayata geçireceği uygulamalarla bunu göstermesidir.”







Son Güncelleme: 25.01.2014 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165