‘Halep halkı desteğinizi bekliyor!’

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını söyledi.

08 Aralık 2016 Perşembe 08:57
‘Halep halkı desteğinizi bekliyor!’

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını söyledi.

Özellikle de Halep, son dönemde Esed rejiminin ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalandığının altını çizen Özkabakçı, şehirde gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğini ifade etti.

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırladığını belirten Özkabakçı, açıklamasında şunları dile getirdi:


“14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlı çeşme Meydanı’ndan Saat 11.00’da yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından dünya kamuoyunun dikkatini Halep’e çekmek için destek verilecektir. Konvoyda, temel gıda malzemeleri taşıyan yardım TIR’ları olacağı gibi katılımcıları da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilve gözü Sınır Kapısında da bir basın açıklamasıyla katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacaktır.


Bizler Esed rejimi ve Rusya’yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz. Organizasyon ile beraber bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep’e ulaştırılması için bir yardım koridoru açılması hedeflenmektedir.


Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve sizleri de “‘Halep’e Yol Açın Konvoyuna” destek verenler listemizde görmek istiyoruz.
Çorum’dan katılım Çorum İHH ile temasa geçilerek, evrak doldurup, katılım kartı alınarak yapılacaktır.”

 

Son Güncelleme: 08.12.2016 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.