‘Halep için Çorum’dan destek bekliyoruz’

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, İHH olarak başlattıkları “Halep’e Yol Açın” Kampanyası’nın devam ettiğini söyledi.

06 Aralık 2016 Salı 14:06
‘Halep için Çorum’dan destek bekliyoruz’


Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı,
İHH olarak başlattıkları “Halep’e Yol Açın” Kampanyası’nın devam ettiğini söyledi.


Çorum İHH olarak Halep ve Suriye için Çorumluların bağışladıkları un ve kuru gıdadan  oluşan yardımları ivedi bir şekilde bölgeye ulaştırdıklarının altını çizen Özkabakçı, “Önümüzdeki hafta içerisinde inşallah Çorum’dan Halep’e uğurlayacağımız Suriye İnsani Yardım Tırlarımız sizlerin desteği ile dolmaya devam ediyor. Şuana kadar On Bin Tırdan fazla İnsani Yardımı bölgeye ulaştırdık” dedi. 
Özkabakçı, açıklamasında şunları söyledi:

“Halep’te yaşanan can pazarında açlık ölümleri artmasın diye yardımlar konusunda hayırsever Çorumlu bağışçılarımızdan daha fazla un ve kuru gıda desteği bekliyoruz. 


Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘UN’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi.


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse açlıktan ölümlerin olması ise kaçılmaz olacak.


Suriye genelinde İHH tarafından desteklenen 46 fırının normal kapasite ile çalıştığı zaman aylık 2 bin 50 ton un ihtiyacı bulunuyor. Burada üretilen 2 milyona yakın ekmek ise 1 milyondan fazla sivile ulaştırılıyor.”

 

Son Güncelleme: 06.12.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.