“Halep’e Yol Açın”

Çorum İHH Ofisi’nde “Halep’e Yol Açın” araç konvoyu hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 14:29
 “Halep’e Yol Açın”


Çorum İHH Ofisi’nde “Halep’e Yol Açın” araç konvoyu hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.


Çorum İHH Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gönüllülerinin katıldığı toplantıda konuşan Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, İHH öncülüğünde 14 Aralık Çarşamba günü Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısına “Halep'e Yol Açın” sloganıyla bir kara konvoyunun yola çıkacağını söyledi.


Özkabakçı, “Çorum’dan özel araçları ile katılan kardeşlerimizle birlikte 15 Aralık Perşembe Günü Saat: 08.30’da Halep için hazırladığımız Un ve Makarna yüklü iki İnsani Yardım Tırlarımızın eşliğinde Çorum İHH Ofisimizden Ankara’ya hareket edeceğiz” dedi.


İHH Başkanı Selim Özkabakçı, açıklamasında şunları dile getirdi:


“İstanbul Beşiktaş’ta halkımıza yönelik yapılan terör saldırısını ve terörün tüm uzantılarını lanetliyoruz. Ölenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralılara da acil şifalar diliyoruz. 


Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki katliama dikkat çekmek amacıyla bir araç konvoyu hazırlıyor. 


14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanından Saat 11.00'da yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. 


Konvoy güzergâhı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak. Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR'ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirecekler. 


Konvoyun son durağı Cilvegözü Sınır Kapısı olacak. Türkiye - Suriye sınırında protesto eylemleri eşliğinde basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.


İstanbul'dan başlayacak ve herkesin kendi özel araçlarıyla katılacağı yolculuğa dahil olmak isteyenler için program şöyle: 
Karadeniz illerinden gelecekler İstanbul; İç Anadolu bölgesinden gelecekler Ankara ve Kayseri; Akdeniz, Ege'den gelecekler Konya; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelecekler de Gaziantep'ten konvoya dahil olabilecekler. 

Çorum’dan Halep’e Yol Açın Araç Konvoyuna katılım programı iki türlü olacaktır. 
Birincisi özel araçları ile katılacaklar, ikincisi otobüslerle katılacaklar. Katılımcılar iki türlüde bize müracaat ederek kendileri için katılım formu dolduracak ve araçları için konvoya katılım kartı alacaklardır. Kartı olmayan araçlar güvenlik gerekçesi ile konvoya alınmayacaktır.

Araçlarla Katılacaklar:


Perşembe günü Ankara’da, İstanbul ve diğer illerden gelen araçlarla bir araya gelinerek, Rusya Büyük Elçiliği önüne protesto eylemi yapılacaktır. 


Eylem sonrası hareket Konya’ya yapılacak. Konvoy Perşembe Günü Konya’da basın açıklaması yapacak ve Konya’da konaklayacak. Cuma Günü Konvoy Adana üzerinden Cilvegözü sınır kapısına varacak ve gece Cilvegözü’nde çadırlarda konaklayacak. 


Otobüslerle katılacaklar:


Otobüsle katılacaklar, 16 Aralık Cuma Akşamı belirlenecek saatte Çorum İHH Ofisimizden Cilvegözü Sınır kapısına otobüslerle hareket edecekler. Ertesi gün 17 Aralık Cumartesi Günü sabahı sınır kapısına varmış olacaklar ve araç konvoyu ile gelen katılımcılara dahil olacaklar. Eylem sonrası Cumartesi akşamı 18 Aralık Pazar sabahı Çorum’da olacak şekilde Cilvegözü’nden Çorum’a doğru yola çıkacaklar.


17 Aralık Cumartesi Günü Türkiye’nin tüm illerinden gelen gönüllüler büyük bir kalabalık oluşturacak. Cilvegözü sınır kapısında Suriye’deki ve Halep’teki katliamların durdurulması için büyük bir basın açıklaması ve protesto eylemi yapılacaktır. 


Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve onları “‘Halep’e Yol Açın Konvoyuna” destek verenler listemizde görmek istiyoruz. Allah Mazlumların Yardımcısı Olsun.”

 

Son Güncelleme: 12.12.2016 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.