Halep’te yaşananlara sessiz kalmadılar

Suriye'nin Halep şehrinde insanlık dışı bombardıman ve katliamlara Çorum'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Anadolu Öğrenci Birliği (AÖB) sessiz kalmadı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 00:05
Halep’te yaşananlara sessiz kalmadılar


Suriye'nin Halep şehrinde insanlık dışı bombardıman ve katliamlara Çorum'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Anadolu Öğrenci Birliği (AÖB) sessiz kalmadı.


TÜGVA ve AÖB üyeleri Hürriyet Meydanı PTT binası önünde Halep'te katliamlara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Ellerinde 'Halep'e Ses Ver' pankartı taşıyan gençler, tekbirlerle slogan attılar.


TÜGVA ve AÖB adına bir basın açıklaması yapan Uğur Temiz, Suriyelilerin 6 yıldır sistematik olarak dünyanın gözü önünde kıyımlara maruz kaldığını söyledi.


'HALEP'TE YARALANMAK ÖLMEKTEN DAHA BETER'


Suriye'de hemen hemen her gün farklı bir dramın yaşandığına dikkat çeken Temiz; 'Bizim iç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar olarak topyekün bir halk bizatihi yaşanmakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin kalmadığı Halep'te yararlanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş durumda. Gıda yardımlarının ulaştırılamadığı Halep'in yavruları 'Cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor." dedi.

Bugün Halep'te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlarından biri yaşandığını ifade eden Temiz, zalim BAAS rejimi, emperyalist Rusya ve İran'ın hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleri olduğunu söyledi.

'DÜNYA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR'

Birleşmiş Milletler, AB ve ABD'nin yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynadığını belirten Temiz; 'Bu şer ittifakı ancak Halep'i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor. Halep'e 15 Kasım'dan bu yana iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde her yeri bombalıyor." şeklinde konuştu.

'İSLAM ALEMİ BU SESSİZLİĞİN BİR PARÇASI OLDU'

Halep'te ki ağır bombardıman ve sistematik katliamlar kadar insanların sessizliğinin yaralayıcı olduğunu ifade eden Temiz, İslam aleminin de bu sessizliğin bir parçası olduğunu vurguladı.


Herkesin Halep'in çığlığına ses vermesi gerektiğini belirten Temiz, 'Halep'in ihtiyaçlarını karşılamak birinci vazifemiz olmalı." dedi.


HALEP VE ARAKAN İÇİN DUA


Öte yandan Çorum Akıncılar Derneği, Erbakan Vakfı ve Suffa Kulübü Halep ve Arakan'da Müslümanların durumuna dikkat çekmek için Ulucami'de Yatsı namazı sonrası 'Allah İçin Kıyama Halep ve Arakan İçin Duada Buluşuyoruz' etkinliği düzenledi.


Çorum Akıncılar Derneği, Erbakan Vakfı ve Suffa Kulübü adına bir basın açıklaması yapan Akıncılar Derneği Sözcüsü Ömer Bozkurt,  son zamanlarda Halep'te ve Arakan'da yaşanan katliamlara, insanlık suçuna dünyanın sessiz kalması karşısında Çorumlu Müslümanlar olarak bu katliamları lanetlemek ve İslam coğrafyasından yükselen feryadı paylaşmak için toplandıklarını söyledi.

Suriye'de rejimin, küresel güçler ve taşeronlarının Halep'te zulüm ve vahşet kelimeleriyle izah edilemeyecek işkence ve katliamlar yaptığını dile getiren Bozkurt, Halep'te hastanelerin, camilerin bombalanarak yıkıldığını ifade etti.

'HALEP VE ARAKAN'DA 
ZULÜM ARTIYOR'

Halep ve Arakan'da zulümlerin arttığına vurgu yapan Bozkurt; 'Evvela şunu belirtmeliyiz ki şu ciğerlerimizden kan akıyor. Çünkü Sultan Nureddin Zengi'nin inşa ettiği ve yüzyıllarca şifa dağıtan hastaneler şimdi Halep halkına mezar oluyor. Dün kâfirlerin bile, sığındığında güven içinde oldukları Camilerde bugün ev sahipleri dahi güven içinde olamıyor. Halep yanıyor. Günden güne Halep ve Arakan'da zulüm artıyor. Buna karşın Hümanizm ve insan hakları edebiyatı yapan Birleşmiş Milletler ABD ve Avrupa'nın sahte maskeleri bu vahşet karşısında bir kez daha düşmüştür. Zulüm İslam coğrafyasında olunca, ölenler Müslüman olunca hümanizm edebiyatı yapan bu şer güçlerin bir kez daha üç maymunu oynadığına şahit oluyoruz. Fakat biz İnanıyoruz ki; iki yüzlü bu katillere, bu emperyalist alçaklara gereken cevabı Suriye'de, Arakanda. Afganistan'da vereceğiz Allah'ın izniyle." diye konuştu

Amerika, Rusya ve Avrupa'nın demokrasi ve insan hakları söylemlerinin koca bir yalandan ibaret olduğunu belirten Bozkurt, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

'Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış işbirlikçi bölge devletleri, sizin demokrasi ve insan haklan söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler bir kez daha dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Halep'te, Arakanda ve İslam coğrafyasını dört bir yanında döktüğünüz kanlar, sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek inşallah tarihe şahitlik edecektir. Buradan İslamla şereflenmiş Hz. Muhammed'in ümmetine sesleniyoruz.

Size Halep'i, Arakanı, Şam'ı, Kudüs'ü unutturan şey nedir? Ölen Müslümanlara karşı kör ve lal kalmanızı sağlayan şey nedir? Yoksa  İngiliz ve Fransızların 100 yıl önce belirlediği sınır çizgileri mi? İslam coğrafyasının bütün evlatları ve kanaat önderleri: Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek. Bizler "ümmet" olma şuuruna erişmedikçe batının alçak zihniyeti İslam coğrafyasını idare etmeye devam edecektir. Artık küçük hesaplan bir tarafa bırakıp, Allah'ın ipi ve sağlam kulpu olan Kur'an'ın hayat bahşeden düsturları etrafında bir halka olmamızın vakti gelmedi mi?" 
Basın açıklamasının ardından Halep, Arakan ve İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve vahşet için eller semaya kaldırılarak dua edildi.


Kaynak: www.corumhakimiyet.net

 

Son Güncelleme: 05.12.2016 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2016-12-05 09:49:52

sizleri son adana kız yurdunda ölen 12 kişi içinde. size suç işlemek serbest rakiplerinize yasak mı? samimi değilsiniz.