Hani kadınız ya?

Türk Büro Sen Mevzuat ve Toplu Pazarlıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Demet Yurdasucu, tüm Türkiye gibi...

16 Şubat 2015 Pazartesi 12:26
Hani kadınız ya?
Türk Büro Sen Mevzuat ve Toplu Pazarlıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Demet Yurdasucu, tüm Türkiye gibi Türk Büro Sen olarak Özgecan Aslan ve şiddete maruz kalan, tecavüze, tacize maruz kalan tüm kadınlar yasta olduklarını, bu sefer sendika adına değil, bir kadın olarak ‘kadınlar’ adına yazmak, duygu ve düşüncelerini kaleme almak ve dile getirmek istediğini bildirdi
İşte Demet Yurdasucu’nun o açıklaması:
“Bizler belki de daha doğar doğmaz hayata yenik başlıyoruz. Hani kadınız ya? Yapmamamız, dikkat etmemiz gereken tonlarca şey varken bir taraftan da yaşamaya çalışıyoruz. Evet, evet biz kadınlar yaşamıyoruz, yaşamaya çalışıyoruz!
Bizler sokaklarda yürürken arkamızdan birinin gelip gelmediğini kontrol etmekten, bineceğimiz otobüs ya da minibüslerin boş olmamasına dikkat etmekten, bindiğimiz araçta ineceğimiz durak olmamasına rağmen yalnız kalmamak adına en son inen kişi ya da kişilerle birlikte inmekten, taksiye tek başımıza binmek zorunda kaldığımızda biri bizi bekliyormuş gibi telefon ile konuşuyor numarası yapmaktan, hava karardığında hayatımızın kabusa dönüşmesinden hatta bir kısmımızın bırakın sokaktaki güvenliğini evde dahi güvende olamamasından, söylediği yemek siparişini getiren kuryeye evde yalnız olduğunu hissettirmemek için çaba harcamaktan, dayak yemekten, tecavüze uğramaktan, taciz edilmekten, çevremizdeki insanlara göre giyinip onlara göre yaşamaktan bıktık!
Kadın olmanın pembe masallarda bile zor olduğu bu karanlık dünya bugün daha bir karanlık.  Kadın olmak suçtur bu ülkede, adam gibi adam vardır da kadın gibi kadın yoktur hiç. Çünkü kadın olmak suçtur! Kadınsan susmalısın, kadınsan az konuşmalı, attığın kahkahanın seviyesini ayarlamalı hatta mümkünse hiç kahkaha atmamalısın!
‘Eğitim ailede başlar.’ sözü geldi yine aklıma. Belki de ‘aman kızım dikkat et’ yerine ‘aman oğlum senin de annen, kardeşin var’ şeklinde bitmeliydi cümleler ve belki de namusun sadece kızlarımız/kadınlarımız için değil tüm insanlık için geçerli olduğunu anlatmalıydık evlatlarımıza.
Biz kadınların nasıl korkarak yaşadığının farkında mısınız? Korkarak yaşamak, evlatlarımızı korkarak büyütmek istemiyoruz. Kadın olmak ne kadar zormuş değil mi? Biz bunu sözde değil özde hissediyoruz. Hissediyor ve yaşamaya çalışıyoruz.
Kadınları cinsel obje olarak görmekten vazgeçin artık! Hatta bir hizmetçi, köle gibi de görmeyin. Ne zaman biz bu ülkede kadınları ‘dişi’ değil ‘kişi’ olarak görürsek, işte o zaman bu toplum düzelir. Kızlarınızı yetiştirdiniz, sıra oğullarınızda.
Özgecan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum ve bugün Türkiye Kamu Sen olarak saat 18.00’de Valilik önünde başlayıp PTT önünde son bulacak olan eylem ve basın açıklamamıza desteklerinizi bekliyorum.”

 

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.