Haramidere-Seydim arası Ekim'de bitiyor

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İskilip-Çorum ve heyelana uğrayan İskilip-Çankırı Karayolu'nun kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

26 Eylül 2019 Perşembe 00:50
Haramidere-Seydim arası Ekim'de bitiyor

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İskilip-Çorum Karayolu inşaatı ve geçtiğimiz günlerde heyelana maruz kalan İskilip-Çankırı Karayolu'nda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli, AK Parti Bayat, İskilip, Uğurludağ İlçe Başkanları ve Bayat Uğurludağ Belediye Başkanları da katıldı.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Çorum-İskilip karayolunda Haramidere-Seydim arasındaki 9 kilometrelik yoldaki çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak trafiğe açılacağını söyledi.
AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu ve Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli ile Çorum-İskilip, İskilip-Çankırı karayolunda incelemelerde bulundu. Kavuncu ve Gönenli, incelemelerin ardından yüknelici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İskilip-Çorum, İskilip-Çankırı karayolunun bölgede 100 bin nüfusa hitap ettiğini hatırlatan milletvekili Kavuncu, her iki projenin de hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
Daha önce müteaahit firmalardan kaynaklanan talihsizliklerden dolayı Çorum-İskilip yolundaki çalışmaların sekteye uğradığına dikkat çeken Kavuncu, “Ancak geçtiğimiz aylarda yeni firmamız göreve başladı. Daha önce bölgede yine incelemelerde bulunmuştuk. O günden bugüne kadar bölgede ciddi çalışmalar olmuş. Bölgenin özelikle Uğurludağ, İskilip, Bayat hatta Oğuzlar umutla, özlemle beklediği yollarda önemli ilerlemeler var. İnşallah Haramidere zirvesine kadar olan Danaderesi olarak tabir ettiğimiz yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki yolumuzda 15 Ekim’e kadar sıcak asfalt çalışmaları tamamlanarak yolumuzu trafiğe açacağız. Her ne kadar geçtiğimiz dönemde yaşanan talihsizliklerden dolayı gecikme olsa da bölge halkı da çalışmaları görünce mutlu oluyor” dedi.
Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunun altını çizen Kavuncu, “AK Parti iktidarının da en iddialı olduğu alanlardan birisi ulaşım. Bu alanda ciddi mesafeler kat edildi. Ulaşımda elde ettiğimiz şöhretimize bir halel gelmesini istemiyoruz. Bu alandaki başarımıza bir gölge düşmesini de istemiyoruz. İskilip-Çorum karayolunun da bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. İskilip-Çankırı karayolunda bir takım eksiklikler var. Karayollarımız bunu takip ediyor. Heyelan nedeniyle ortaya çıkan sorun da bir an önce giderilerek ulaşımda yaşanan aksama ortadan kaldırılacak. Çankırı ile Çorum arasındaki 5 kilometrelik yolumuzda tamamlanarak faaliyete geçecek” diye konuştu.
Milletvekili Kavuncu, Çorum’a yapılan yatırımların gerek yerelde gerekse bakanlıklar nezdinde her zaman takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
ÇORUM’DA ULAŞIMA 1.5 KATRİLYON YATIRIM
Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli ise Çorum’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 1.5 katrilyonluk yatırım yapıldığını açıkladı.
Karayolları olarak Çorum’da 10 ayrı noktada çalışma yürüttüklerini dile getiren Gönenli, İskilip Çorum karayolunda çalışmalara ağırlık verdiklerini açıkladı.
Haramidere-Seydim arasındaki kadar 9 kilometre uzunluğundaki yolda çalışmaları tamamlayarak en geç Ekim ayı sonuna trafiğe açmayı hedeflediklerini vurgulayan Gönenli, bölgeyi trafiğe açtıktan sonra çalışmaları hızlandıracaklarını, 2019 yılı içerisinde planlanan hedefleri belirli bir seviyeye getirdiklerinde ise sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirtti.
Çorum’da yol yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Gönenli, “Kırkdilim projesinde üçüncü tünelimizde 600 metre bir ilerleme sağladık. İkinci tünelimizde de çalışmalara başladık. Kışın her iki tünelde deki çalışmalara ara vermeden devam edecek. Çorum-Laçin arasındaki 10 kilometrelik alanda da çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. Osmancık’a yapılması planlanan iki köprümüzden birisi tamamlanırken diğerinin yapım çalışmaları devam ediyor. Çorum-Cemilbey yolunda 5 kilometre yol inşa ettik. İkinci 5 kilometre için ön hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Mecitözü varyantında 10 kilometrelik kesimde faaliyetlerimiz devam ediyor. Oradaki BSK çalışmalarımız da hali hazırda sürüyor. Alaca’da Boğazkale-Sungurlu ayrımına kadar ki kesim de faaliyetlerimize iki y önce başladı. Burada daha önce çalışma yapmamıştık. İki aydır burada 4 kilometrelik kesimde çalışma yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Çorum’daki yatırımlarının 1.5 katrilyonluk keşif bedeline sahip olduğunu hatırlatan Gönenli, “10 ayrı noktada çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İskilip’ten Çankırı il sınırına kadar olan bölgede daha önceki senelerde çalışmalar tamamlandı. Çorum-Çankırı il sınırında 5 kilometrelik bir kısım kalmıştı. Buradaki ihale süreci sonlandırınca yakın gelecekte çalışmalar başlanacak. 2020 yılı içerisinde tamamlanma aşamasına geldiğini göreceğiz” şeklinde konuştu.
İncelemeler sırasında Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, AK Parti Bayat İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Uğurludağ İlçe Başkanı Ömer Kiday ve İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek'de hazır bulundu.

İHA
 

Son Güncelleme: 30.09.2019 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2019-09-26 05:22:24

Yol biterde yeni yol asfalt tabakası berbat çukur kalite rasğl? İskilip sanayi girişi 270'lik viraj sıkıntı açının düşürülmesi gerekli bayat Çankırı kavyağı daha düzgün olmamı memleket ve yatırım bizim lütfen ilğinizi üst dtzeyde tutunuz kaç aydar göçük var yeni geliyorsunuz olmuyor Çorum Çankırı yolu olacak beyki İstanbul kestirmesi biye olucak beraz ilği.
TOSYA İSKİLİP YOLU ne durumda sayın vekiller seçim jncesi proje hazır demişlerdi seçim biteli aylar oldu HANİ NEREDE????

Avatar
Bayat 2019-09-26 10:10:56

Seçim zamanı bir sürü vaatlerde bulunuldu, örnek doğalgaz oğuzlara geldi niye bizim memlekete gelmedi sayın vekilim

Avatar
TOSYA İSKİLİP YOLUNDA TARLANMI VAR BENZİLİKMİ YAPACAN 2019-09-26 09:22:16

İSKİLİPLİ RUMUZ TOSYA İSKİLİP YOLUNDA TARLANMI VAR BENZİNLİKMİ YAPACAN

Avatar
Uğurludağlı 2019-09-26 11:11:57

Arkadaşlar çok afedersiniz kar ile pislik kapatmak bunların yaptığı seçimlerde üfürdüler şimdi halk icraat isteyince çalışıyor pozu veriyorlar iş yapacaklarsa bu siyasetçilere iş tarifi yapayım bu ilin kanayan yarası tarımsal sulama sorununu çözsünler Kızılırmak akıyor 9 tane ilçemiz sadece bakıyor benim dileğimde bu hadi de bölge vekilimiz var
Hodri meydan

Avatar
Vatandaş 2019-09-26 16:05:43

İskilipli rumuzlu arkadaş teşekkkürler bvtün her yere yatırım yol yapılıyor İskilip Tosya yolu bir geçse İskilip ne canlanır inşAllah hayalin hayalumiz gerçek olur. Kimsenin zoruna gitmesin gençler ilçede iş istiyor iş yol hareket getirir insan getirir.

Avatar
Bafralı 2019-09-26 18:08:38

Bafraya ırmağın faydası bir görün gidin inceleyin bolluk bereket çiçekçilik serecılık narjnciyi ast seviyede. İlçelerimize su akıtılırba bakılmaz ise çok şeyler olucak. İnternet çok gazel insanlar istibor

Avatar
Deniz 2019-09-26 21:56:42

Osmancık yolunun üçte biri beş yıldır bitmedi . Kandırmayı bırakın

Avatar
Mehmet bayatli 2019-09-27 10:22:01

Bayat belediye başkanı konu mankeni gibi gezmiş anlaşılan. Bayat in doğalgaz sorunu ve yıllardır bitmeyen Ankara yolu hakkında tek bir kelime edilmemiş. Ee bir insanı 3 kez üst üste körü körüne seçersen o da milleti böyle odullendirir..

banner165