Hareketli bir hafta sonunda dikkat çekenler

Çorum’da hafta sonu gerçekleşen dört ayrı etkinliğin yansımaları dikkat çekti.

21 Kasım 2016 Pazartesi 00:08
 Hareketli bir hafta sonunda dikkat çekenler


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Çorum’da hafta sonu gerçekleşen dört ayrı etkinliğin yansımaları dikkat çekti.

Şehrin ilk alışveriş merkezi olan, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın yaptırdığı AHL Park açıldı. Açılış renkli görüntülere sahne olurken, bilhassa eğlence aktivitelerine Çorumlular’ın ilgisi yoğun oldu.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

AVM açılışından sonra İnönü Caddesi’nde yaya trafiği açısından miting izlenimi veren bir insan seli oluştuğu gözlenirken, araç trafiğinde de görüntüler pek farklı değildi. Hem İnönü Caddesi hem de Akşemsedin Caddesi Meydan Camii civarında araç trafiği zaman zaman kilitlendi.

AVM’nin şehir merkezinde olmasının bilhassa hafta sonlarında Gazi Caddesi’nde yaşanan trafik yoğunluğunu İnönü ve Akşemseddin Caddelerine taşıyacağı böylelikle somut olarak görüldü.

AVM’nin kente kazandırılmasında işadamı Ahmet Ahlatcı’ya tam destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, sosyal medya hesabından, “Çorumumuzun ilk AVM’si bugün misafirlerini ağırlamaya başlıyor. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” paylaşımında bulundu.

DİKEY YAPILAŞMAYA DESTEK

Bir diğer aktivite Çevre Yolu’nda eski Telekom deposu arsasına yapılan Çorum’un en yüksek katlı binasında gerçekleşti

Ankara merkezli bir market zincirinin mağaza açılışına katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, söz konusu yüksek katlı binanın, bulunduğu semtin prestij yapılarından biri olduğunu belirterek,“Daha önceki görüntünün aksine güzel bir proje ile Çorum’a güzel bir eser kazandıran kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Külcü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise ‘İlimizin en yüksek konut binası olan …. yatırımcılarını tebrik ediyorum.’ ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım’ın şehirlerde dikey yapılaşmanın sınırlandırılmasına yönelik yerel yönetimlere yaptığı ikazlar sıcaklığını korurken, Külcü’nün sözleri dikkat çekti.

KONUT. SALON VE MAĞAZA

Külcü, açılışını yaptığı mağaza zincirinin yetkililerine eski terminal alanına yapacakları mağaza ve konut projesi için içtenlikle teşekkür ederken, mağaza ortaklarının Çorum’da kalıcı yatırımcı olmasının önemine işaret etti.

KPSS TRAFİĞİ

Pazar günü gerçekleştirilen Örtaöğretim KPSS’de 09.00-10.00 saatleri ile sınavın bitiş saati 12.00’de trafik kargaşası yaşandı.

Kavşak ve ana güzergahlarda önceden trafik tedbiri alınmaması sürücülerin ve adayların sınav merkezlerine ulaşımını olumsuz etkiledi.

Son Güncelleme: 22.11.2016 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2016-11-21 15:53:38

konut altı ticaret kavramını kaldırmadıkça, ticarte alanlarını konutlardan bağımsız yapmadıkça, konutlarımızda daire başına en az bir otopark yeri yapacak şekilde projelendirmedikçe, ulaşım etüdü yapmadan her önümüze gelen yere yoğunluk getirmedikçe, kent merkezinde rantı devamlı artırarak geliömeyi kontorl etmedikçe bu tarifkten kurtulamayız. dikey veya yatay yapılaşma bu mantıkla ...

Avatar
:))) 2016-11-21 16:19:59

millet gider mersine bizimkisi tersine

banner165