Hastane ekibi Huzurevi’nde

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve...

20 Mart 2015 Cuma 10:26
 Hastane ekibi Huzurevi’nde


Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve hastane ekibi, Yaşlılar Haftası münasebetiyle Atıl Uzelgün Huzurevi’ni ziyaret etti.


Kurumda bulunan yaşlılarla sohbet edip, dertlerini dinleyen Sinan Zehir, haftanın önemine binaen şu açıklamayı yaptı; “Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet ile geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus artmaktadır. Bu artış yaşlılıkla beraber önemli sosyal ve tıbbi sorunları da beraberinde getirmektedir. İlimizdeki eğitim ve araştırma hastanesi, sahip olduğu teknik donanım ve uzman kadrosuyla yaşlılarımıza da her türlü tıbbi desteği sağlamaktadır.


‘Bir hafta değil hergün’  


Hastanemize müracaat eden tüm 65 yaş üstü hastalarımız sağlık hizmetlerinden ivedi olarak öncelikli hizmet almaktadırlar. Ayrıca hastanemiz bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi (EVSAB) ile de yaşlılarımıza kendi mekanlarında sağlık hizmeti sunulmaktadır.


EVSAB'da; 6 hemşire, 5 sağlık memuru, 1 uzman doktor görev yapmaktadır. 4 hizmet aracı ile her gün 4 ekip hasta ziyaretine çıkmaktadır. Bu birimden yatağa bağımlı hastalar, son dönem kanser hastaları, ağır solunum sistemi hastalığı olanlar, bedensel engeli nedeniyle tıbbi desteğe ihtiyacı olan hastalar faydalanmaktadır.


Halen birimimize kayıtlı 1110 hasta bulunmaktadır. EVSAB randevu sistemi ile mesai saatlerinde görev yapmakta olup, daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, kişinin bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini vermektedir.


Bu birimimize başvurular, hasta yakınları tarafından hastane evde sağlık hizmetleri birimi başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Ayrıca, 444 38 38 nolu telefondan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki koordinasyon birimine de yapılabilmektedir.


‘Yaşlılarımıza en iyi hizmet için çalışıyoruz’


Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yaşlılarımızla beraber tüm halkımıza en iyi hizmeti ve kaliteyi hızlı şekilde sunabilmek için elimizdeki tüm ekipmanlarla birlikte gece gündüz çalışmaktayız ve bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz.”




Son Güncelleme: 20.03.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165