Hatiboğlu’nun hatıralarına talibiz

Çorum’un siyasi tarihinde önemli izler bırakan Çorum eski Milletvekili Yasin Hatiboğlu’nun zengin kütüphanesinin Hitit Üniversitesi’nde öğretim gören gençlerin istifadesine sunulması için çağrıda bulunuldu.

17 Ocak 2017 Salı 12:48
Hatiboğlu’nun hatıralarına talibiz
MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un siyasi tarihinde önemli izler bırakan Çorum eski Milletvekili Yasin Hatiboğlu’nun zengin kütüphanesinin Hitit Üniversitesi’nde öğretim gören gençlerin istifadesine sunulması için çağrıda bulunuldu.

Uçdutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, 1935 Yılında Yozgat’ta doğan. İlahiyat ve hukuk öğrenimi gören, İmam-Hatip Okulları Mezunları Dernekleri Federasyonu ve Hak-İş Konfederasyonu Genel başkanlıklarında bulunan, Milli Nizam Partisi, MSP ve RP'nin kuruluş çalışmalarına katılan, RP ve FP'den 14, 19, 20 ve 21. dönemlerde Çorum milletvekili seçilen, Necmettin Erbakan için yazdığı Savunan Adam şiiri bestelenen ve şiirlerini 2000 yılında Sözdeki Fûsun/Rubailer adlı bir CD'de toplayan Hatibogğlu’nun eserleri için devreye girilmesini talep etti.


Muhtar Bölükbaş, merhum babası kitapçı Süleyman Bölükbaş’ın dostu, arkadaşı ve dava arkadaşı olan Hatiboğlu’nun, kitaba ve okumaya çok önem verdiğini, bu kapsamda zengin bir kütüphaneye sahip olduğunu hatırlatarak, “Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Rektörümüz Yasin Hatiboğlu ile görüşerek kütüphanesindeki eserlerinin Hitit Üniversitesi’ne bağışlanmasını sağlayabilir. Böyle bir çalışma yapılabilirse gençlerimiz kıymetli kitaplara ulaşma ve istifade etme fırsatı bulur.” dedi.


Alaca Belediye Başkanlığı, Alaca Müftülüğü, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığı, 4.(XV), XIX., XX. ve XXI. Dönem Çorum Milletvekilliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği de yapan Hatiboğlu’nun yıllarca memlekette vekil olarak görev yaptığını hatırlatan Bölükbaş, “Sayın Hatiboğlu hem büyüğümüz hem de Çorum’da iz bırakan değeli bir devlet ve siyaset adamı. Kendisi edebiyatçı, hukukçu ve ilahiyatçıdır. Kütüphanesindeki eserlerinin zenginliği hayal bile edilemez. Üçdutlar Mahallesi Muhtarı olarak bu konuda hassasiyet gösteriyorum. Memleketin önde gelen yöneticileri Hatiboğlu’nu onore ederek kütüphanesini gençlerimizin faydasına sunabilir.” diye konuştu.



Son Güncelleme: 17.01.2017 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saim bölükbaş 2017-01-17 13:59:28

Muhtarım çok duyarlığın. Tebrik ediyorum.Hassasiyetin ve baba dostuna vefan için .Gençleri kitap ve kıymetli eserlere ulaşmalarına vesile olacağın için. Umarımki hassasiyetine destek ve ilgi bulursun. Selâm ve dua ile