Havaalanı anlatıldı, dikkatle dinledi

Çorum havaalanı talebinden vazgeçmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bu talep yine iletildi

14 Şubat 2019 Perşembe 00:36
Havaalanı anlatıldı, dikkatle dinledi

MUSTAFA DEMİRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi, gitti. Biz de tüm Çorum halkı gibi bir umut beklediğimiz müstakil havaalanından hiç bahsetmedi diye üzüldük. Ancak sonrasında öğrendiklerimiz içimize biraz da olsa su serpti.

Anlatılanlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum programı sırasında kentin ulaşım alt yapısına duyduğu ihtiyaç başta Cumhurbaşkanı  olmak üzere Başdanışmanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a iletildi.

AK Parti’nin yerel temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetle yaptıkları görüşmelerde,  Çorum’un kendi ölçeğindeki çevre illere göre; nüfus oranı, ekonomik gelişmişliği ve müteşebbis ruhuna dikkat çektiler. Yine komşu illerle mukayese edildiğinde sanayisinin daha gelişmiş olduğunu dile getirdiler. İhracat rakamlarının giderek yükselen bir ivme kazandığına işaret ettiler.

Bu çerçevede ayrıca sanayideki gelişmeye paralel olarak ihracatın artırılması için ulaşım alt yapısının en önemli unsuru olan Demiryolu ve Hızlı Tren ile müstakil havaalanı ihtiyacına vurgu yapılmış.

Görüşmede havaalanı hususu Merzifon’la sınırlandırılmamış. Çorum’a müstakil havaalanı yapılıncaya kadar, Merzifon Havaalanı’nın iyileştirilmesi (terminal binası-pist) uçuş kapasitesi ve sefer çeşitliliğinin artırılması, daha cazip hale getirilmesi ve Çorum’u da kapsayacak şekilde isimlendirilmesi gerektiği ifade edilmiş.

Cumhurbaşkanı kendilerine aktarılan durumu dikkatle dinlemiş ancak yorum yapmamış. Açıkçası Çorum’un hiçbir zaman vazgeçmeyeceği  havaalanı talebinin devletin en üst tepesine gerekçeleriyle anlatılması olumlu bir adım. Önceki günkü miting sonrası ‘bu defa da olmadı, Cumhurbaşkanı’ndan müstakil havaalanı ile ilgili yine bir söz duyamadık’ diyen Çorumlular,  müstakil havaalanı talebini devletin her kademesinde dillendirmeye devam edecek. Detayları bu şekilde gerçekleşen görüşme de bunun ispatı.   

Son Güncelleme: 14.02.2019 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-02-14 12:00:33

Seçim biter, Çorumlu uçağı havada görmeye devam eder.

Avatar
Kurban 2019-02-14 11:39:53

Kırkdilim yolu açıldıktan sonra ismi acilen ÇORUM -AMASYA Havalimanı olmalı ve her ile uçuşlar artırılmalı. En azından yaz aylarında Antalya - Mersin - Erzurum - İzmir gibi seferler artırılmalı. Umarım bunlarda en kısa sürede olacaktır ALLAH'ın izni ile...

Avatar
Mustafa 2019-02-14 11:57:50

Merzifon havaalanına çorum yazılması gerekli enazından çorumu tanımayan insanlar çorumda havaalanı oldugunu bilirler çorumu görmek için gelebilirler

Avatar
Haluk 2019-02-15 02:14:55

Havaalanı Çorum’un namusu ama bu hükümet döneminde değil artık, başka hükümetler zamanında yapılacak, oy yok artık.

Avatar
İstatistikçi Çorumlu 2019-02-15 02:29:24

Merzifon’dan 2019 Ocak ayı itibariyle 19 bin kişi uçmuş, bu rakamın 10 binden fazlası Çorumlu imiş, bunu güne bölersek günde üçyüz elliye yakın Çorumlu havaalanı yolculuğu yapmış, o da kışın en atıl zamanda... Havalanı Yozgat’a, yola devammm!!

Avatar
mazlum 2019-02-15 13:57:58

Boşuna uğraşmayın.TÜRKOĞLU gitti havaalanı da tirende gitti bu kadar.kaç yıl oldu.yazık yazık