Havaalanı için FLAŞ gelişme

Müstakil Çorum Havaalanı talebi için somut ve sıcak gelişmeler yaşanıyor.

09 Mayıs 2019 Perşembe 00:51
Havaalanı için FLAŞ gelişme

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un müstakil havaalanı talebinin hayata geçirilmesinde ilk somut adım gerçekleşti.

BİR SAAT BOYUNCA ÇORUM HAVAALANI KONUŞULDU

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’la makamında görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede gündem Çorum Havaalanı oldu.

İNŞAATI YARIM KALAN HAVAALANI GÜNDEMDE

Edindiğimiz bilgiyle göre, AK Parti heyeti, Çorum’un yıllar önce Organize Sanayi Bölgesi civarında Celilkırı bölgesinde başlatılan ve fiziki yapılaşması yüzde 20’ye ulaşan bir havaalanı inşaatı bulunduğunu hatırlattı.

ÇORUM’UN POTANSİYELİ FAZLASIYLA VAR

Kentin sanayi ve ticaret potansiyelinin, ihracatının, hizmet sektöründeki gelişmişliğinin havaalanı ihtiyacını zorunlu hale getirdiğini aktaran heyet, Türk Hava Yolları’nın Çorum’da zarar etmeyeceğini savundu.

İSMİ EROL OLÇOK OLACAK, BERAT ALBAYRAK İLGİLENİYOR

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ile yapılan görüşmede, şehrin havaalanı ihtiyacının Kızılcaham Kampı’nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da iletildiği ifade edildi. Bakan Albayrak’ın da havaalanı ile ilgileneceği sözünü verdiğini hatırlatan heyet, Celilkırı bölgesinde yarım kalan bir havaalanı inşaatı olduğunu, hazineye ait arazinin genişlemeye müsait bulunduğunu belirterek, yeni havaalanına 15 Temmuz şehidimiz Erol Olçok’un isminin verilmesini önerdi.

ANKARA’DAN TEKNİK EKİP GELİYOR, FİZİBİLİTE BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan da, yerel seçim öncesi Çorum ziyaretinde kente havaalanı sözü verdiğini, yarım kalan havaalanı inşaatını incelemek üzere Ankara’dan teknik bir heyetin Çorum’a gitmesi talimatını verdi. Bakan Turan, havaalanı için gerekli fizibilitenin yapılarak değerlendirmeye alacaklarını, şehit Erol Olçok adının da havaalanına çok yakışacağını, yine kendisine AK Parti Çorum teşkilatlarının hediye ettiği maket uçağı evinde sakladığını, soranlara Çorum’a havaalanı yapacaklarını söylediğini aktardı.

Son Güncelleme: 10.05.2019 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlulu 2019-05-09 03:38:01

Biran önce başlanmalı, çok geciktik havaalanında ve tebrikler Yusuf Ahlatçı...
Bir sonraki dönem milletvekili adayımız sizsiniz...

Avatar
Gurbetçi 2019-05-09 03:39:42

15 saat direksiyon sallamaktan kurtulacağız biz de çok şükür, cenazemiz oluyordu geç kalıyorduk, iki defa başımıza geldi.

Avatar
Avrupadan 2019-05-09 03:47:48

Bu yaz inşaatın başlaması lazım

Avatar
Çorum19 2019-05-09 03:49:42

Havaalanı Çorum gibi sanayii be turizm kenti için lazım değil elzem...

Avatar
Yorumcu 2019-05-09 11:32:18

Sevgili okurlar boşuna ümitlenmeyin sadece atmosferin gazını almak için yapılan girişim. Yozgat gibi kültürde, sanayide, turizmde, teknolojide gelişmiş(!) bir şehir dururken Çorum'a yatırmak yapmak olur mu yahu ?

Avatar
İskilipden 2019-05-09 01:43:10

Çorum İskilip Tosya duble YOLUNUN MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ. BEKLİYORUZ

Avatar
Çorumlu 2019-05-09 12:18:03

Seçimmi var acaba

Avatar
Turan 2019-05-09 18:04:22

Hava Alani Corum icin cok gereklidir.