Havaalanı için 'hayırlı olsun' dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan Çorum Havaalanı'nın AK Parti Hükûmeti'nin boynunun borcu olduğunu söyledi.

15 Mart 2020 Pazar 15:05

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çorum Havaalanının AK Parti Hükûmetinin boynunun borcu olduğunu belirterek, “Boyutlarını güncel şartlara göre belirleyip, yapım çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Turhan, Çorum’un beklediği önemli bir ulaşım hizmetinin 2000’li yıllarda başlamış ancak daha sonra yatırım programından çıkmış olan havaalanı projesi olduğunu hatırlatarak, “Bunu yerinde gördük inceledik. Burayla ilgili olarak projenin güncellenerek yapılmasından sonra yatırım programına alıp havaalanını Çorum’a kazandırmayı planlıyoruz. Çorum’un ticareti özellikle diğer illere göre ihracatı yüksek olan Çorum’a bu hizmeti kazandırmak hükümetimizin boynumuzun borcu. Bunu da inşallah Çorumlulara kazandırmış olacağız. Hayırlı olsun.”

Turhan havaalanı ile ilgili bir soruya da, havaalanının boyutlarının günümüz şartlarına göre yeniden ele alınacağını ifade ederek, “Tabi kamu yatırımlarının belirli bir süreci vardır. Planlama, projelendirme, yapım ve işletme süreci. Bunlar kamu yatırımlarında olması gereken işler. Yüzde 24.17’lik bir fiziki gerçekleşme de olmuş. Ama o havaalanı ölçüleri boyutları, bugünkü Çorum’un ihtiyaçlarını karşılayacak ölçülerde değil. 2 bin 100 metre uzunluğunda pist ve 230 metre genişliğinde bir havaalanı. Biz yeni havaalanını güncel şartlara göre boyutlarını ve ölçülerini yeniden yerinde inceleyerek yapacağız. Genel müdürümüze talimatı verdim. Bunlar yapıldıktan sonra yatırım programına alıp proje çalışmaları ile birlikte yapım çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Biz milletimize verdiğimiz hiçbir sözü hiçbir sözü yerde bırakmadık. Havaalanın boyutlarını değiştireceğiz.” şeklinde cevap verdi.

HIZLI TRENDE İHALE YILI

Bakan Turhan, hızlı trenle ilgili olarak da, “Çorum hızlı tren bekliyor. Ankara’dan Samsun’a hızı tren projesinde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Yıl sonuna kadar bu projenin tamamlanıp yapım çalışmaları için ihale hazırlıklarına başlıyoruz. Bununla ilgili olarak bu yıl sonunda projenin tamamlanmasıyla birlikte Çorum-Samsun arasının ihalesini yapıp çalışmalara başlayacağız.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.03.2020 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökten düşen üç elma 2020-03-15 15:31:04

Bakan geldi.Yol adına greyder alanı düzeltti.İl özel idaresi kum attı.Silindir yolu pekiştirdi.Bakan gitti.Yol ve hava alanı unutulur.Vekiller ve il başkanı da vatandaşa bir süre daha umut verir.Bu hava alanı muhabbeti de böyle devam eder,gider.

Avatar
Müslüm çınar 2020-03-16 09:12:49

Gene aynı palavra millet inandı bu sozleri en az 19 sefer duyduk ama icraat yokkkkk

Avatar
Yusuf 2020-03-15 17:00:10

Bu işi Ak parti başlamadığı için bitirmeyiz manası çıkar mı ?

Avatar
Ozcorumlugebe 2020-03-15 21:37:09

Gene yuvarlak sozler...yillar oncede ayni sozler..kesin net seffaf aciklama yok..nasil olsa alisigiz inaniriz kim ne diyosa..kuzu kuzu dinleriz

Avatar
Lütfen Destek Verelim 2020-03-15 22:36:31

Tüm dünyanın çok büyük sorunlarla boğuştuğu şu günlerde, lütfen daha yapıcı olalım. Sayın bakanımız yapacağız demiş. Bundan sonra bize düşen gücümüz yettiğince bu konuyu Ankaranın gündeminde tutup, yatırım planına aldırmaya çalışmak. Lütfen herkes desteğini versin, vatandaş dile getirerek, bürokratlarımız da takip ederek. Haydin Çorum, el ele.

Avatar
Ali 2020-03-16 07:57:14

Ben galiba geri zekalıyım. .Şu ifadeden sonra müjde gelmesini ben çok tuhaf karşıladım.İfadeye bakar mısınız:"projenin güncellenerek yapılmasından sonra yatırım programına alıp havaalanını Çorum’a kazandırmayı planlıyoruz." ::::)))))

Avatar
Çorumlu seçmen 2020-03-17 01:40:48

Çorum Ak parti hülümetlerinin hava alanıdır, bu Bakan fizibilite yapacağız, demişti, şimdi de diyor, yemiyoruz bu boş lafları, oy da yok bundan sonra, Yozgat'a gidin onlar versin oyu.

Avatar
Çorumlu 2020-03-17 01:42:57

Bu hükümeti Çorum gelecek seçimde gömmezse üçün birini alır, hem Ankara’daki yozgat lobisi Çorum'a havaalanı yaptırmaz...