Havalı denetim

Jandarma 14 Ekim Pazar günü helikopter desteğiyle denetim yapacak. İşte denetim yapılacak güzergâhlar...

10 Ekim 2018 Çarşamba 16:53
Havalı denetim

Sürücülerin dikkatine! Çorum İl Jandarma trafik kazalarının yoğunlaştığı yol güzergâhlarında havadan denetim yapacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Jandarma sorumluluk  bölgesinde 100 günlük eylem planı çerçevesinde trafik kazalarının yoğunlaştığı yol güzergâhlarında denetim faaliyetleri artırılarak sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığınca görevlendirilen helikopter desteğinde denetim yapılacak. Jandarma Trafik Timleri, Jandarma Asayiş Ekiplerinin katılacağı denetim 14 Ekim Pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında belirtilen güzergâhlarda gerçekleştirilecek.

İşte o güzergâhlar:

1. GÜZERGÂH: Çorum Merkez - Bayat İlçesi sınırlarına kadar, Çorum- Çankırı (D.180-02-03) Devlet Karayolu

2. GÜZERGÂH: Çorum Merkez - Osmancık İlçesi sınırına kadar Çorum- Lâçin  (19-81) İl yolu, Dodurga yol kavşağından - Osmancık İlçesi Merkezine kadar, Osmancık (785-04) Devlet Karayolu.

Denetimle Trafikteki yol kullanıcılarının “tehlikeli şerit değiştirme /makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/ park etme, şerit ihlali, emniyet kemeri, cep telefonu ile konuşma” gibi kural ihlalleri üzerinde durularak karayolu kullanıcılarının daha dikkatli araç kullanmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda algı oluşturulması amaçlanıyor.

Son Güncelleme: 10.10.2018 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.