Havzaları koruma projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yeşilırmak Havzası Peyzaj...

17 Aralık 2014 Çarşamba 17:58
 Havzaları koruma projesi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlası Hazırlanma Projesi'nin toplantısı Çorum'da gerçekleştirildi. Anvatar Otel'de düzenlenen toplantıda, havzanın mevcut yapılarının kaydı çıkarılırken, kültürel, mimari ve tarımsal alanlar sayısal değerlerle belirtildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve Hassas Alanlar Daire Başkanı Ramazan Dikyar birer konuşma yaparak, çalışmanın içeriği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


Avrupa Peyzaj sözleşmesinde Türkiye'nin de imzası bulunduğunu bildiren Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, yapılacak planlamalarda tarım, kentleşme, sanayi ve turizm gibi sektörlerle entegreli olma zorunluluğunun bulunduğunu hatırlattı.


Türkiye'de 26 havzadan biri olan ve Türkiye'nin 6. büyük havzası konumunda bulunan Yeşilırmak Havzası'nın  peyzaj atlasının çıkarılması çalışmasının başlatıldığını ifade eden Kılınçer, bölgenin zengin bir fauna ve floraya sahip olduğunu, binlerce yıllık bu zenginliğin korunmasının gerekliliğini dile getirdi.


Yol gösterici bir atlas ortaya çıkacağına da işaret eden Kılınçer, havza içerisinde yapılacak çalışmalarla doğal yapı ve kültürel yapının etkileşiminin ortaya çıkarılacağını, dengeli bir etkileşimin hayata taşınması için, doğa koruma başta olmak üzere farklı sektörlerin de gelişiminin sağlanacağını söyledi. Kılınçer, "Bu çalışma ile havza sınırları içinde tüm karar vericiler için bir rehber niteliği taşıyacaktır." dedi.


Açılış konuşmalarının ardından, toplantı saat 16,00'ya kadar yapılan sunumlarla devam etti.



Son Güncelleme: 17.12.2014 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165