Hayırlı bir protokol

Çorum Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü...

14 Temmuz 2015 Salı 13:03
 Hayırlı bir protokol


Çorum Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 'Evde Sağlık Bakım ve Sosyal Destek Hizmetleri' Koordinasyonu protokolü imzalandı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ile  Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül bir konuşma yaptı.


EVDE SAĞLIK HİZMETİ ALANLARA


İşbirliğinin amacının vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, "Evde bakım hizmetleri kapsamında hizmetin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.  Sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından, sosyal destekler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ve destek hizmetleri de Belediye Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda verilen hizmetlerin vatandaşlara daha ulaşılabilir hale getirilmesi, niteliğinin ve kalitesinin artırılması amacıyla bugün burada bir işbirliği protokolünü gerçekleştiriyoruz. Bunu tüm evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yapıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.


AĞIR ENGELLİ BAKIMINA DESTEK


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ise , "Burada-asıl amaç vatandaşlara yaygın ve en hızlı şekilde evde bakım hizmetlerinin ulaştırılması. Evde sağlık hizmetleri sosyal hizmetler alanında, destek hizmetleri alanında ve sağlık alanında yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ağır engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti veriliyor. Çorum'da 4 bin 442 tane ağır engellimiz var ve bu engellilerimizin bakıcılarına asfari ücret tutarında ağır engelli maaşı ödenmektedir. Aylık destek 3.5 milyon lira.'' diye konuştu.


TOPLUM VEBAL TAŞIYOR


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışına sahip bir toplum olduklarını belirterek, "İlimizde veya ilçemizde bir vatandaşımız bakımsızlıktan ya da sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden hayatını kaybediyorsa, vebalden toplumun tamamı sorumludur. Hizmetin  sayısal yönü bir kenara sosyal ve kültürel boyutuna dikkat çekmek istiyorum. Bu sorumluluk sadece herhangi bir kurum veya kuruluşun değildir. Bu sorun bütün toplumumuzu ilgilendiren bir sorundur. Vatandaşlarımız çevrelerinde veya yakınlarında bulunan ihtiyaç sahibi kimseleri bizlere bildirerek sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Çorum Belediyesi birbirimizden sorumlu insanlar olarak, hem inancımızın hem de kültürümüzün bir gereği olarak - her türlü desteği verecektir." Şeklinde konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer protokolü imzaladı.







Son Güncelleme: 14.07.2015 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.