Hayırsever İşadamından Anlamlı Bağış

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Hayırsever İşadamı Diyanet Vakfına arsa ve cami bağışladı.

24 Haziran 2016 Cuma 10:34
Hayırsever İşadamından Anlamlı Bağış

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Hayırsever İşadamı Diyanet Vakfına arsa ve cami bağışladı.

Osmancıklı İşadamı Durkaya Topçubaşı Gürleyik Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde bulunan Bilal Habeşi Camii'ni 1994 yılında kendi imkanları ile yaptırdı. Yapımı yaklaşık 2 yıl süren Bilal Habeşi Camii 1996 yılında faaliyete geçti. Bin 370 metrekare arsa üzerine yapılan camii Topçubaşı tarafından Diyanet Vakfına bağışlandı. 

Tüm masraflarını inşa edildiği günden bu yana kendisi karşılayan Durkaya Topçubaşı aile efradı ile aldıkları kararın ardından Çarşamba günü yapılan işlemler ile cami ve arsasını Diyanet Vakfına devretti. Osmancık'taki işlerinin takibi amacıyla vekalet gönderdiği Ali Osman Yavaş ve Diyanet Vakfı adına İlçe Müftüsü Süleyman Çoban'ın imzaları ile Tapu Müdürü Zekai Karaca'nın odasında gerçekleştirilen teslim töreni sonrası cami ziyaret edildi. 
İlçe Müftüsü Süleyman Çoban teslim töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Hayırsever İşadamımız Durkaya Bey'in yaptırdığı camimizi teslim aldık. Kendisine yapmış olduğu bu anlamdı bağıştan dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 

Topçubaşı'nın Osmancık'taki işlerini takip eden Ali Osman Yavaş yaptığı açıklamada, "1996 yılında hizmete açılan caminin Diyanet Vakfı'na teslim edilmesi görevini üstlenmekten büyük onur duydum. İnşa edildiği ilk günden itibaren aralıksız olarak vefatına kadar 7 yıl süreyle rahmetli babamın bizzat emek vererek ilgilendiği caminin devir işlemlerinin de bana nasip olması ayrı bir gurur verici durum. Babamın vefatı sonrası şahsımın ilgilendiği camii diyanet vakfına bağış yapan ve bu yapmış olduğu hayırdan dolayı değerli büyüğüm Durkaya Topçubaşı'na ve Topcubaşı ailesine Osmancık halkı adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İHA


Son Güncelleme: 24.06.2016 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165