HDP’ye hazine yardımı kesilmeli, millet bir ‘OHH’ çekmelidir

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, HDP’ye verilen hazine yardımının kesilmesi gerektiğini belirterek, “Millet derin bir oh çekmeli.” dedi.

25 Aralık 2020 Cuma 12:32
HDP’ye hazine yardımı kesilmeli, millet bir ‘OHH’ çekmelidir

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, HDP’ye verilen hazine yardımının kesilmesi gerektiğini belirterek, “Millet derin bir oh çekmeli.” dedi.

Siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu, ülkenin sorunlarına çözüm bulmak için iktidara talip olan siyasi partilerin sorunun bir parçası olması halinde kurallarının işletilmesinin hukuk devleti olmanın gereği kabul edildiğini belirten Alar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Terörle mücadele tüm siyasi partilerin ortak görevi olması gerekirken terör  örgütlerinin  temsilciliğinin  ve sözcülüğünün yapılması durumunda yetkili organlarca gereğinin yapılması gerekir. Meclisteki bütçe görüşmelerinde de ortaya çıktığı gibi HDP, PKK’nın sözcülüğünü ve hamiliğini yapmayı sürdürmüş, kendisine tanınan seçmenlerini temsil etme hakkını kötüye kullanmıştır. HDP’nin organize ettiği 6/8 ekim olayları, hendek ve çukur terörü, teröristlerin cenazelerine katılmayı zorunlu kılmaları, PKK’lı teröristleri araçlarında saklamaları, delilleri yok etmek için tırnakçılık yaparak teröristin cebinden telefonu almaları gibi yüzlerce yardım ve yataklık olayına karşı, HDP milletvekillerini yapmış oldukları  eylemler ile HDP ve  PKK’ya yardım ve yataklık konusunda  odak haline getirmiştir. Anayasa ve siyasi partiler kanununa  göre kapatılma davası  açılmalıdır. Ancak son yapılan anayasa ve siyasi partiler kanununda yapılan düzenlemeler ile parti kapatmaları zorlaştırılmış, daha çok suça karışan parti üyelerine yaptırım ve hazine yardımının kesilmesi öngörülmüştür.

Terör örgütünün sözcülüğünü yapan HDP’nin belediyenin mali imkanlarını PKK’ya aktarması sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından haklı bir uygulama ile kayyum atanarak belediyenin kaynaklarının PKK’ya gitmesine engel olunmuş, söz konusu kaynakların halka hizmet olarak dönmesi sağlanmıştır. Ancak belediyelerdeki bu kaynak akışı kayyum ataması ile durdurulurken her yıl terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü ve hamiliği yapan HDP ye bütçeden hazine yardımı yapılmaktadır. 2019 yılında 92 milyon TL, 2020 yılında 50 milyon TL alan HDP, 2021 bütçesinden  de 57,5 milyon TL hazine yardımı  alacaktır. Bir taraftan terörle mücadele için askerimiz polisimiz canıyla malıyla mücadele ederken  ve  bu mücadele için milyarlarca dolar harcama yapılırken diğer taraftan da terör örgütüne dolaylı olarak hazineden destek sağlanması  insanın içini acıtmaktadır. Nasıl ki belediyelerdeki kaynak aktarımının önüne kayyum atması ile geçildi ise hazine yardımının kesilmesiyle de terörün  dolaylı yoldan  devlet eliyle beslenmesinin  de önüne geçilecektir. Bu görev Yargıtay cumhuriyet başsavcılığının görevidir.Geçmiş dönem uygulamalarına bakıldığında parti kapatmaları olumlu sonuç vermemiş,kapatılan parti mağduriyet edebiyatı yaparak başka isimle faaliyetine devam ettiği  görülmüştür.Anayasa ve siyasi partiler kanununa göre parti kapatmak zorlaştırıldığından ve çözüm olmayacağından terör örgütüne destek sağlayan partilerin hazine yardımları ve maddi imkanlar kesilmeli  ve İçişleri bakanımız Süleyman Soylunun tabiriyle millet derinden bir ohh  çekmelidir. Diğer siyasi partiler de gelecek seçimlerdeki ittifakları değil çocuklarımızın geleceğini düşünerek  terörle mücadeleye destek vermeleri gerekmektedir.

Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP’nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye’yi konuşuyor olabilirdik. HDP’ye, ‘terörle aranıza duvar örün’ diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hacı Nuri 2020-12-25 15:07:35

Sadece HDP'ye değil, tüm partilere devlet yardımı kesilmeli. Kamunun malının hiçbir partiye aktarılması doğru değil.

Avatar
REİS, kapattır, vatandaş istiyor. 2020-12-25 19:18:16

HDP parti değil, Terörist sevici, Teröre çalışıyor.

Avatar
Remzi 2020-12-25 22:47:10

Akp ninde kesilsi

Avatar
Bir 2020-12-25 18:22:57

Yayınlayın lütfen uluslararası gazetelerimizde yayınlanıyor, aynısı.