Helalleşip yola çıktılar

Güney Köyü’nde asker adayları dualarla uğurlandı.

28 Ocak 2019 Pazartesi 13:46
Helalleşip yola çıktılar

Çorum merkeze bağlı Güney Köyü’nde vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan asker adayları dualarla uğurlandı.

Oğullarını askere gönderecek olan aileler, zaman zaman duygusal anlar yaşarken, oğullarının asker olduğu için de gurur duydu. Köyde düzenlenen Mevlid-i Şerif, asker adaylarının aileleri ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu Mevlid-Şerif’te, ilahiler ve kasideler okundu. Ardından asker adayları Uğur Metin, Bünyamin Yılmaz, Sefa Açık, Necip Güney, Hüseyin Bilgin, Hasan Bilgin ve Baki Ünsal, aileleri ve köy halkıyla helalleşti.

Oğullarını vatani görevini yapmak üzere askere göndermekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, “Bu bir nöbettir. Bizden önceki ve sonrakiler de bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra evlatlarımızda. Askerlik vatan borcudur. Her erkek bu kutsal görevi yerine getirmelidir. Herkesin bu görevi severek yapması gerekir. Vatan için artık oğlum da tüm askerlerimiz gibi bir Mehmetçik bu vesile ile tüm Mehmetçiklerimizin yolu açık olsun güle güle gidin, güle güle gelin. Allah’a emanet olun. Vatani görevini yapacak tüm yavrularımıza şimdiden hayırlı teskereler diliyorum” dediler.

Vatani görevlerini yerine getirmek amacıyla askere gitmekten dolayı gurur duyduklarını belirten asker adayları ise, “Bu bir vatan borcudur. Bizden öncekiler bu vatanı korudu. Şimdi ise sıra bizdedir.” ifadelerini kullandılar.

Son Güncelleme: 28.01.2019 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.