Hemşehrimiz AYM’nin yeni üyesi oldu

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine hemşehrimiz Basri Bağcı seçildi.

02 Nisan 2020 Perşembe 12:45
Hemşehrimiz AYM’nin yeni üyesi oldu

Anayasa Mahkemesi Üyeliğini hemşehrimiz Basri Bağcı seçildi.

AYM Başkan Vekili hemşehrimiz Recep Kömürcü 3 Nisan’da yaş haddinden emekli olacak. Kömürcü’nün yerine Yargıtay kökenli bir isim yeni AYM üyesi olacaktı. Bu nedenle 3 Mart’ta Yargıtay Genel Kurulu’nda seçim yapıldı. Seçimde; eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve 13. Ceza Dairesi Üyesi Basri Bağcı, eski HSK Genel Sekreteri ve 3. Ceza Dairesi Üyesi Bilgin Başaran, 22. Hukuk Dairesi Üyesi Sultan Namazcı ve 8. Hukuk Dairesi Üyesi Eyüp Sarıcalar yarıştı. 376 Yargıtay üyesinin katıldığı seçimde, oyların 332 geçerli sayılırken, 22’si geçersiz sayıldı, 22 üye ise boş oy kullandı.

EN FAZLA OYU BAĞCI ALMIŞTI
Her Yargıtay üyesinin bir oy hakkının bulunduğu seçim sonucunda; 13. Ceza Dairesi Üyesi Basri Bağcı 174, eski HSK Genel Sekreteri ve 3. Ceza Dairesi Üyesi Bilgin Başaran 79 ve 8. Hukuk Dairesi Üyesi Eyüp Sarıcalar 47, 22. Hukuk Dairesi Üyesi Sultan Namazcı ise 32 üyenin desteğini aldı. Bu sonuca göre; Hemşehrimiz Basri Bağcı, Bilgin Başaran ve Eyüp Sarıcalar Cumhurbaşkanlığı’na bildirilen üç isim oldu.

ERDOĞAN’IN TERCİHİ DE BAĞCI OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan üç isimden arasından tercihini yaptı. Hemşehrimiz Basri Bağcı AYM’nin yeni üyesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 6. ATAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Danıştay Üyesi Kadir Özkaya, eski Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ve Adalet Bakan Yardımcıları Yıldız Seferinoğlu ve Selahattin Menteş’i Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak atamıştı. Menteş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’ye atadığı 6. üye oldu. Bağcı, 12 yıl boyunca AYM üyesi olarak görev yapacak.

BASRİ BAĞCI KİMDİR?
Aslen Çorum Sungurlulu olan Basri Bağcı, 11 Eylül 1967’de Elmadağ’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılı Aralık ayında Ankara Adlî Yargı Hâkim Adaylığı’na başladı. Çeşitli ilçelerde Cumhuriyet Savcılığı yapan Bağcı, 1999 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’na Adalet Müfettişi olarak atandı. 2005 yılında Adalet Başmüfettişi oldu. Ceza İşleri ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında tekrar atandığı başmüfettişlik görevini sürdürürken; 21 Aralık 2013’te Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu. AİHM Yargıçlığı için de bir dönem aday gösterilen Bağcı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun 5 Temmuz 2017 tarihli kararıyla Yargıtay üyesi seçildi.

Kaynak: Sungurlu’nun Sesi

Son Güncelleme: 02.04.2020 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2020-04-02 15:07:58

Adalet bakanlığı personel eğitim merkezleri var çeşitli il ve ilçelerde. Ankaraya Çorum yakın, Çorima veya ilcelere neden eğitim merkezi yapımı düşünülmez.
Binlerce personel eğitim merkezlerinde eğitim alıyorlar. Ulaşım, konaklama, lokanta, turizm bir nebze hareketlenme olunur.
Kıymetli hemşehrimize emeklilik hayatında mutluluklar diler yeni atanan hemşehrimize başarılar dileriz.