Hemşehrimiz Belçika’da gözaltına alındı!

Hemşehrimiz Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca, Brüksel'de gözaltına alındı

17 Mart 2018 Cumartesi 00:15
Hemşehrimiz Belçika’da gözaltına alındı!

Türkiye’nin ‘Zeytindalı Harekatı’na ilk günden itibaren destek veren sohbetlerinde sürekli Türk güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alan açıklamalar yapan hemşehrimiz Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca, Cuma Namazı kıldırmak ve Avrupa’da bir dizi sohbet vermek için gittiği Brüksel’de eşi ile birlikte gözaltına alındı.

12 SAATTİR KÜÇÜK BİR ODADA TUTULUYOR

Sabah 09:05 uçağı ile Belçika’nın Başkenti Brüksel’e hareket eden Balkanlıoğlu, saat 11:00’dE havaalanında polisler tarafından gözaltına alınırken yaklaşık 12 saattir küçük bir odada tutuluyor.

Alınan bilgilere göre, orada yaşayan Türk vatandaşlarının tepki göstermelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadan tutulduğu öğrenildi.

YENİŞAFAK.COM'A KONUŞTU

13 saattir nezaretten bulunan Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca, Yenisafak.com'a konuştu.

Balkanlıoğlu açıklamasında "Yeşil pasaportumuz var. Camide konferansımız vardı. Bizi sorguya alan havalimanı polisi sosyal medyadan konuşamalarımızı izleyince, ülkeye girişimizin dini içerikli bir çalışma olduğunu anladı. Hiç kimseye bildirmeden, avukata ve yabancılar polisine bildirmeden 12 saat burada tuttular. Şimdi de 18 saate çıkardılar tutulma süresini. Bu gözaltına itiraz edersek 10 gün burada tutmakla tehdit ediyorlar. Ülkeden çıkmak istersek ise hemen salacaklarını ve Belçika’dan deport edileceğimizi söylediler. Son Afrin konuşmamızın bu kararlarında bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Zaten PKK’ya açıkça destek verdikleri herkesçe biliniyor." ifadelerine yer verdi

Abdulmetin Balkanlıoğlu kimdir?

Abdulmetin Balkanlıoğlu, 1958 senesinde Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı’da dünyaya geldi.

1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi.

1986 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı.

Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca'dan alan Balkanlıoğlu 1977 tarihinde Şile’de Ağca Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı.

1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii'nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983′de de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı.

Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’nı yürüttü.

Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Abdulmetin Balkanlıoğlu, oradan da emekliye ayrıldı.

Şu an çeşitli yerlerde sohbetlerine devam eden Abdulmetin Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Son Güncelleme: 17.03.2018 00:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165