Hemşehrimiz 'Bir Zafer Anıtı' diyerek anlattı

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü hemşehrimiz Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı için hazırlanan belgesi 'Bir Zafer Anıtı' diyerek anlattı.

31 Mayıs 2020 Pazar 13:21
Hemşehrimiz 'Bir Zafer Anıtı' diyerek anlattı

İstanbul Havalimanı'nda corona virüs nedeniyle durdurulan uçuşlar 59 gün aradan sonra yarın yeniden başlıyor. Öncesinde ise, havalimanının açılış süreciyle ilgili hazırlanan "Bir Zafer Anıtı" belgeseli saat 20.00'de NTV'de olacak. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü hemşehrimiz Kadri Samsunlu, "Belgeselimiz, bu kadar zor şartlarla başlayan havalimanının, 42 ay gibi gerçekten inanılmaz bir sürede insanların kullanımına sunulmasının hikayesidir" dedi.
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, "Bir Zafer Anıtı: İstanbul Havalimanı" belgeselinin, zor şartlarla başlayan bir projenin 42 ay gibi inanılmaz bir sürede tamamlanmasının hikayesini anlattığını bildirdi.
BELGESEL NTV'DE DE YAYINLANACAK
Samsunlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İGA'nın hazırladığı belgeselin bu akşam saat 20.00'de "İGA İstanbul Havalimanı" YouTube hesabında ve televizyonlarda ilk kez yayınlanacağını söyledi.
Türkiye'nin mühendislerinin azim ve kararlılıkla neyi başarabildiğini, kendi sermayedarlarının ne kadar büyük bir projeye imza atabildiğini İstanbul Havalimanı projesiyle herkese gösterdiğini belirten Samsunlu, bu açıdan çok gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti.
Havalimanında ilk kazmanın atıldığı günden itibaren yapımını belgesel olarak çektiklerini ifade eden Samsunlu, "Bu belgesel, belki de dünyada ilk kez yapılmıştır. Burada dört buçuk, beş yıllık birikmiş, binlerce dakikalık çekimler var. Bu çekimleri birleştirip akşam tüm Türkiye'ye göstereceğiz. İlk önce nereden başladı, nereye geldi, nasıl açıldı, açıldıktan sonra nasıl operasyon yaptı? Hep beraber bunu seyredeceğiz. Bu, gerçekten bir öz güven projesi. Türk sermayedarının, Türk bankalarının ve Türk işçilerinin katkılarıyla birleştirilip, Türk devletinin gözetimi ve yönlendirmeleri altında bu büyük altyapı projesi gerçekleştirildi" diye konuştu.
NTV

Son Güncelleme: 31.05.2020 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-05-31 17:03:31

Evet Cengiz-Limak-Kolin-Mapa-Kalyon birlikteliği için gerçekten zafer. Uygun oranlı devlet kredisi, kullanım garantisi...

Avatar
crm 2020-06-01 08:07:40

her türlü istemezük zihniyete rağmen OGG yaptı,işletecek, sonrada devlete devir edecek. dünyanın en büyük 5. havalimanı olacak tamamlandığında... şöyle oldu böyle oldularla uğraşanlar 80 yılda çivi çakamadı bu ülkeye...GURUR DUY TÜRKİYEM...

banner165