Hemşehrimiz yönetime girdi

Kamu Şefleri Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu 17-19 Ekim tarihleri arasında Alanya Happy...

22 Ekim 2014 Çarşamba 10:15
 Hemşehrimiz yönetime girdi


Kamu Şefleri Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu 17-19 Ekim tarihleri arasında Alanya Happy Elegant Otel'de yapıldı. Genel Kurul Toplantısına Türkiye'nin 63 ilinde, çeşitli kamu ve kuruluşlarında görev yapan kamu şeflerinin temsilcileri katıldı.


Genel Kurula katılan Kamu Şefleri Derneği İl Temsilcisi Özlem Akyüz, “Kamu Şefleri Derneğinin; şeflerin bugün yaşadıkları sorunların çözümü için bir umut olduğu ve geleceğinin teminatının da, birlikte dayanışma, güven ve samimiyet içerisinde yer aldıkları Kamu Şefleri Derneği’nde ortak mücadele ederek ve sadece gücünü; kamu şeflerinden alarak, hiçbir siyasi ve sendikal oluşumun etki alanında yer almadan, şeflerin sorunlarının çözümüne odaklı teşkil ettiği ortaya çıkmıştır.” dedi.


Genel Başkan Emir Kazak’ın yaptığı açış konuşmasında, kamuda görevli şeflerin yıllardır unutulduğu ve mağdur edildikleri vurguladı. Bugüne kadar hiçbir sendikanın, şeflerin sorunlarının çözüm noktasında yer almadıkları gibi gündeme bile getirmediklerinden belirten Kazak, kamu hizmetinin mutfağında yer alan şeflerin, kamu hizmetinde önemli bir noktada amir ve sorumlu olarak hizmet vermelerine rağmen ekonomik karşılığını almadıklarını, mesleki itibar olarak hak ettikleri yerde olmadıklarını söyledi.


Hemşehrimiz Denetleme Kurulu’nda


Daha sonra yapılan genel kurul seçimi ile birlikte yeni yönetim kurulu belirlendi. Çorum Sağlık İl Müdürlüğünde görevli Şef Ertuğrul Kazak, genel merkez denetleme kurulu başkanlığına seçildi.


Genel Kurul'da alınan karar ile; kamu şeflerinin özel hizmet tazminatlarında yaşadıkları ekonomik hak kayıplarının düzeltilmesi için, Danıştay’da dava açılmasına ve ilgili yasal başvuru ve avukatlık hizmetlerine ivedilikle başlatılmasına karar verildi.


Türkiye'nin mevcut kamu kurum ve kuruluşlarında 33 bin kamu şefinin görev yaptığı hatırlatılarak, kamu şeflerinin bu gününün ve geleceğinin teminatı olan Kamu Şefleri Derneği çatısı altında örgütlenerek güç oluşturulması ve yasal hak mücadelesinin birlikte dayanışma içerisinde yapılması vurgulandı.




Son Güncelleme: 22.10.2014 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.