Hemşehrimizden anlamlı ziyaret

Hemşehrimiz Şeyma Döğücü, İsrail'in haksız bir şekilde gözaltına aldığı, sonra da serbest bıraktığı Ebru Özkan'ı ziyaret etti

19 Temmuz 2018 Perşembe 12:33
Hemşehrimizden anlamlı ziyaret

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı hemşehrimiz Av. Şeyma Döğücü, Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda Tel Aviv’de gözaltına alınan sonra da serbest bırakılan Ebru Özkan’ı ziyaret  etti.

Döğücü ve Yürütme Kurulu üyelerine ziyaret sırasında başından geçenleri anlatan Özkan, Türk halkının kendisine verdiği destekten dolayı da teşekkür etti. Filistin halkından Türkiye’ye, özellikle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a selam getirdiğini söyleyen Özkan, “Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyorum ilgi ve alakasından dolayı” dedi.

Özkan ile Filistin ziyareti hakkında sohbet eden İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı hemşehrimiz Şeyma Döğücü de, geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra, İsrail’de yaşadığı haksızlığa, Müslüman’a yakışır vakarla karşılık verdiği için Ebru Özkan’a teşekkür etti. Ayrıca, "gözaltında tutulduğu süre boyunca sergilemiş olduğu dik ve asil duruşunu asla unutmayacağız" dedi.

“Bizler birer Hz. Yusuf olamayız belki ama onun yolundayız” diyen Özkan, tutuklu bulunduğu hücrede başından geçen bir olayı şöyle anlattı: “Hücredeyim. Namazımı kıldım. Duamı ettim. Başımı çevirdiğimde duvarlarda 'sabret' yazılı olduğunu gördüm. Hiç unutamayacağım bir andı” dedi.

Kudüs’e giriş yasağı olmadığı halde dönüş yolunda gözaltına alınmasına anlam veremediğini vurgulayan Özkan, şu anda da giriş yasağının olmadığını belirtti.

Ebru Özkan, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek üzere gittiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınmış, geçtiğimiz günlerde de serbest bırakılmasının ardından Türkiye’ye dönmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165