Hemşehrimizin katli YÖK'ü harekete geçirdi

Üniversitelerde artan şiddet olayları ile ilgili çalışmaya başlandı

05 Ocak 2019 Cumartesi 12:56
Hemşehrimizin katli YÖK'ü harekete geçirdi

Hemşehrimiz Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ın öğrencisi tarafından katledilmesi Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) harekete geçirdi. YÖK üniversitelerde şiddeti önlemek amacıyla eylem planı hazırlayacak. Plana İçişleri Bakanlığı da dahil olacak.

Çankaya Üniversitesinde görev yapan araştırma görevlisi hemşehrimiz Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında hunharca öldürülmüştü. YÖK bu olay sonrası üniversitelerde son dönemde artan şiddet olaylarına da dikkat çekerek harekete geçti.  YÖK’ten yapılan açıklamada üniversitelerde şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ile ortak hareket edileceği belirtildi. Bu çerçevede ortak bir komisyon kurularak alınacak tedbirler görüşülecek.

Son Güncelleme: 06.01.2019 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2019-01-05 14:10:23

İlkokuldan üniversiteye kadar tüm okullarda eğitimciler öldürülüyor. Doktorlar dövülüyor. Sebebi cehaletin kutsanması... Başka yerde failleri aramasın yök