Hep beraber Bakan'a gidecekler

Milletvekili Erol Kavuncu, en yakın zamanda Ulaştırma Bakanı ile görüşeceklerini söyledi.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 14:05
Hep beraber Bakan'a gidecekler

Tarihi Çorum Kalesi’nde gerçekleştirilen yıkım töreninde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek gündemdeki havaalanı meselesini görüşeceklerini açıkladı.

Kale’de çok önemli bir projenin başladığını belirten Kavuncu, “Şehirler sadece rutin alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret değildir. Şehirlerin de ruhu vardır. O ruh yaşatıldığı sürece şehirler serpilir, büyürler. Kale bölgesinin yıldızı Çorum’un ruhunun aktığı yerdir. Geçmişte maalesef Çöplük Çarşısı’nda olduğu gibi bürokratik sıkıntılar nedeniyle Kale bölgesinde de mesafe alınamadı. Ama meseleleri yakınen akip ediyoruz. 1.5 yılda azimle yapılan çalışma sonucu o kurullar, kurallar alt üst oldu. Tescilli yapılara çivi çakamıyorsunuz. Bu, olağanüstü başarıdır. Huzurlarınızda Belediye Başkanımı yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Dünyanın yaşadığı krizlere rağmen Türkiye ve Çorum’un yatırım ve hizmetlere devam edeceğini kaydeden Kavuncu, konuşmasının devamında şunları söyledi:  “Malum dünya COVİD-19 nedeniyle 60-70-80 yıllık bireysel tarihi dışında dünya tarihi açısından olağanüstü durumdan geçiyor. Her şey alt üst oldu. Dünya dip yaptı. Bütün yatırımlar durdu. Ama Allah’a hamdolsun Türkiye ve Çorum yatırımlarına devam ediyor. Bir kaç yıldır dünya genelinde bazı ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan problemler vardı, bir de üstüne virüs meselesi geldi. Ama Çorum’da 1.5 yıl önce ciddi sıkıntılardan bahsediliyordu. Yatırım yapılamayacağı söyleniyordu. Zamanı gelen borçlardan, ödeme ve taksitlerden bahsediliyordu. Şu kadar borcumuz var deniliyordu. Tüm bu problemlere rağmen şu anda Çorum’da hayal edemeyeceğimiz noktadayız. Belediye  başkanı şehre bereketli geldi. Tüm o borçlar ödendi malum. Hatırlarsınız değil mi? Başkalarını söylemeye gerek yok, sadece şehir stadından dolayı 150 milyon lira civarında borç ödendi, bir o kadar daha artıya geçildi. Yatırım yapabiliyoruz. Heyecanımız var, hayallerimiz var. Kale turizm merkezi olacak. Çorum, sanayi, turizm ve tarım yatırımlarında öncü olacak. Rahat olun. Biz dersimize iyi çalıştık. Hızlı trenden, havaalanından, devlet hastanesinden, güney kampüsünden, millet bahçesinden aklınıza ne geliyorsa yarından itibaren ne yapacağımız milletvekilleri ve il başkanı arkadaşlarımızla takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni ulaştırma bakanımızı ziyaret edeceğiz. Gündemimizde ne var? Demiryolu var, havaalanı var. Devlet hastanesi, diğer yatırımlar var. Halkımızın beklentisi olan tüm yatırım ve hizmetleri yerine getirmek için valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”


 

Son Güncelleme: 08.07.2020 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-07-06 15:31:38

Samsun ilinin olduğu yerde Trabzon ili olsaydı hızlı tren bu yıl sonu devreye girerdi..

Avatar
Osmanoğlu 2020-07-06 16:47:59

Sayın ulaştırma bakanımızın soyadı Karaosmanoğlu değil, Karaismailoğlu’dur. Düzelmenizi öneririm.

Avatar
Kenan 2020-07-06 17:04:49

ÇORUM VE ÇEVRE İLLERİN HARİTASINI ELE ALIP BİR BAKALIM. SAMSUN. KASTAMONU ÇAMKIRI YOZGAT KIRIKKALE YOLLARI NE GÜZEL.
NİIDE TÖRAFININ YDLLARINÜ BAKAYIM OTOBAN BİZLERDE NİYE YOK YOLLAR. 4. + 4. ÇEŞİTLİ JNLEMLER TÜNELLER GEREKİRSE PARALI OLSUN OGS Lİ YAPILSIN BİR ŞEYLER INSAN BAŞKA BİR ÜLKEDEMİYİZ NİYE BİZİM ILİMİZDE YOK Diyor.
Osmencık kırkdilim kaç yıllar oldubuticek sürekli para harçanıyor.
İskiliq Tosya yolu yaqılsa D 100 bağlantısı Bayatı, Ugurludöğı, oğuzları Iskilip i hepsi tarım ile ilğili baraj özellikle.
inşAllah yollarımız bir gelişme olur ümit ve beklentisi ile.

Avatar
mb002 2020-07-06 17:46:09

havaalanı seçim vaadi olmasına rağmen 2 sene geçti bir çalışma yok dendi Çorumlu vatandaşlar ne havaalanı

Avatar
Haşim 2020-07-06 18:09:56

Ne diyceniz Bakana.

Avatar
Çorumlu 2020-07-08 17:49:07

Ak parti hükümeti karadenizde Trabzon'a iç Anadolu 'da yozgat' a yatırım yaptı, havaalanı yoksa hiçbir seçimde ne Erdoğana ne partiye oy atarız, bilin bunu.

Avatar
Ali 2020-07-09 20:53:06

Bence çorum için bir çivi bile çakmayın yoksa oy kaybedersiniz:)

Avatar
Çorumlu 2020-07-11 04:27:02

Havaalanı isteyeceksiniz hava alanların temsilcisi olarak, bu yeni Bakan da Yozgat'a yaptık ya demesin

banner165