Her bayram aynı manzara

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) İl Temsilcisi Hayati Çam, bayramın kaza bilançosuna...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:43
 Her bayram aynı manzara


Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) İl Temsilcisi Hayati Çam, bayramın kaza bilançosuna dikkat çekerek, ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.


Bayramda yaşanan trafik kazalarının Kurban Bayramı’nda daha çok tedbir alınması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Çam, “Yetkilere buradan açıkça çağrı yapıyorum; önümüzde Kurban Bayramı var, lütfen gereğini yapın... Yine insanlar ölmesin ve yaralanmasın, sakat kalmasın. İnancımız da kader vardır ancak tedbir de vardır. ‘Ölen ölür kalan sağlar bizdendir’ mantığı terk edilmeli, ciddi önlemler alınmalıdır. Kurban Bayramı’nı herkes huzur içerisinde girsin. Kurban Bayramı’nda trafik kurban olmayalım.” dedi.


Yaşanan kazalarla ilgili bazı hususlara da değinen Çam, şunları kaydetti;


“Yolcuların neredeyse tamamına yakını emniyet kemeri takmamıştır. Firma yetkilerince her otobüs terminalden hareket etmeden tüm yolculara emniyet kemerini taktırmaları ve terminalden çıkışta gerek Emniyet, Jandarma gerekse Belediyeler tarafından denetimi yapılmalı, uymayan firmaya, şoföre, yolculara cezai işlem uygulanmalıdır.  


Şehirlerarası otobüs şoförlerin yeterince dinlenmediğini düşünmekteyim.  Her otobüste 3 şoför bulunmakta 2 si yola giderken 1 tanesi dinlenmektedir.  Kanunlarımıza göre 1 şoförün 24 saatlik süre içerisinde devamlı 4,5 saat, toplam olarak ise en fazla 9 saat araç kullanması öngörülmüştür. 1 şoför araç kullanırken 1 diğeri dinlenmekte, yetkililere soruyorum araç sarsıntısı arasında araçta dinlenen şoför ne kadar ne kadar dinlenmektedir? Uzun yollarda 1 araçta 4 şoför olmalı, 2 si yola giderken, 2 si mutlaka dinlenmelidir. Her şey para daha çok para kazanmak olmalıdır. Avrupa ile ülkemiz arasındaki farklardan bir tanesi de budur. Meslek kuruluşu olan Şoförler odalarının bu konuda ciddi çalışma yapmalıdır.


Kazadan sonra kazanın etkisi altında şok geçiren insanların boş bakmaları ve titremelerine tanık oldum. Onları rahatlatmaya çalıştım.  Gerek hastanede gerekse kazadan sonra mutlaka bu insanların psikolojik destek almaları gerekmektedir. Bu konuda gerek firma yetkilerinin gerekse hastanelerin adım atmaları gerektiği açıktır. Bütün otobüs firmalarının bu konuda duyarlı olmalıdır. Önümüzdeki günlerde duyarlı olmayan firmalarla ilgili gerekli demokratik ve yasal hak konusunda adım atmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.”


Son Güncelleme: 22.07.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.