‘Her şey daha iyi hizmet vermek için’

Çorum ve ilçelerinde hizmet veren tüm hastanelerin Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) yenilendi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 10:27
‘Her şey daha iyi hizmet vermek için’

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Çorum ve ilçelerinde hizmet veren tüm hastanelerin Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) yenilendi. Başhekim Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, sistem değişikliğinden kaynaklanan gecikme şikayetlerine karşı, "Her şey daha güzel hizmet vermek için." dedi.

İhale sistemine göre, her 3 yılda HBYS ihalesinin mecburen yapıldığını, kanunların 7 yıla kadar sözleşmeyi yenileme imkanı tanıdığının altını çizen Başhekim Zehir, "2015 yılı dahil olmak üzere kullandığımız sistem, 10 yıldır hastanemizde kullanılan yazılım sistemiydi. Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan ihaleye, mevcut firmamız girmedi. Hastanelerin ve teknolojik gelişmelerin göz önünde bulundurulduğu yeni sistem, hastanemiz açısından en başta web tabanlı sistemi barındırdığından, çok hızlı gelişen tüm teknolojik cihaz ve uygulamalar, bundan böyle hastanemizde daha rahat uygulanabilecek." dedi.

İhalenin tamamlanmasıyla birlikte 3 ay süren personel eğitimini tamamladıklarını kaydeden Zehir, eski arşivlerin tümünün yeni sisteme yüklendiğini, yeni sistemin kullanılmasıyla birlikte kısmen de olsa aksaklıklar yaşanıyor olmasının sebeplerini sıraladı.

"Herkes takdir eder ki, ne kadar usta sürücü olursanız olun, eğer farklı bir otomobil kullanmaya başlıyorsanız, ilk kullanımda alışkanlıklarınız zorlanabilir. 3 ay ciddi bir eğitimden geçen personelimizin, bu süreci başarıyla tamamlayacağına inanıyorum. Öte yandan özellikle eski binaların alt yapıları, mevcut sistemin yükünü teknik olarak karşılayamıyor. Bir de Türkiye genelinde tüm hastanelerin kullandığı medulla sisteminden kaynaklanan zorluklar da eklenince, şu ilk günlerin bazı sıkıntıları da beraberinde getireceğini tahmin ediyoruz ve hemşehrilerimizden bu konuda anlayış ve sabır göstererek, bizlere destek vermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

'Çorum bu işi en iyi başaranlardan oldu'

Günün sistem ve gelişen sağlık teknolojilerine uygun bir yazılım sisteminin kaçınılmaz olduğuna işaret eden Zehir, çevre illerin de sistemlerini yenilediğini, yapılan kıyaslamada, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir çok hastaneye göre daha başarılı bir geçiş gerçekleştirdiğinin söylenebileceğine belirtti.

Evrak dolaştırmaya son

Başhekim Sinan Zehir, cep telefonu uygulamalarına da alt yapı oluşturabilen yeni sistem sayesinde, en kısa zamanda tüm hastaların evrak taşıyıp takip yapmak zorunda kalmayacağını, tüm doktorlara verilecek IPAD'larla tahlil ve film isteklerinin dijital ortamdan aktarılacağını müjdeledi.

Sistemin entegreliği ve web tabanlı olmasının, pek çok işlemi ortadan kaldırarak hem zaman hem de  kaynak tasarrufu sağlayacağını söyleyen Zehir, "Mesela Alaca'da röntgen çekilmiş bir hastamız, hastanemize sevkli geldiğinde, bir de burada röntgen çektirmesine gerek kalmadan, hekimlerimiz sistem üzerinden röntgeni görerek tanı koyabilecek." dedi.

3-5 günle ifade edilebilecek geçiş sürecinde meydana gelen gecikme ve buna bağlı şikayetler için Çorumlular'dan özür dileyen ve anlayış beklediklerinin altını çizen Zehir, "Şu iyi bilinmelidir ki, her ne yapılıyorsa, hemşehrilerimize hizmetin en iyisini sunmak, daha konforlu ortamlarda daha net sonuçlar alarak hastalarımızın tedavisini gerçekleştirmek için yapılmaktadır." diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.07.2018 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.