Her sınav böyle olsa

Sürücü adaylarına uygulanan e-Sınav sayesinde sonuç anında öğrenilebiliyor, 2 ay kadar bekleme süresi ortadan kalkıyor, maliyet düşüyor.

01 Temmuz 2018 Pazar 01:45
Her sınav böyle olsa

Çorum’da motorlu taşıt sürücü kursiyerleri için e-Sınav uygulaması başladı.
Basılı evrak kullanılmaksızın her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı e-Sınav uygulaması, sürücü adayları için yapılıyor.
Valilik’ten yapılan açıklamada konuşya ilişkin şu bilgiler verildi; “Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursiyerleri Sınavı (MTSKS), sürücü kursiyerlerine yönelik, teorik ve uygulama sınavlarını kapsamaktadır. e-Sınav uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılmaktadır.
e-Sınav merkezinde hafta içi mesai saatleri dışında 2 oturum, hafta sonu 6 şar oturum şeklinde, toplamda haftada 22 oturum Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-sınav uygulaması yapılabilmektedir. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavlarının yapılacağı e-sınav merkezinde ilerleyen zamanlarda Açıköğretim Kurumları Sınavları da yapılabilecektir.
e-Sınav merkezinde dokunmatik bilgisayarlarla yapılan sınavda aynı anda 30 kursiyer sınava girebilmektedir. Adaylar sınav sonuçlarını sınav bitiminde salon dışında bulunan Kioks Sonuç Cihazından anında öğrenebilmektedirler. e-Sınav uygulamaları ile adayların yazılı sınav için 2 ay kadar olan bekleme süresi ortadan kalkmıştır. Aynı zamanda sınav evrakı basılmasını ve sevkiyat sürecini ortadan kaldırdığı için maliyeti düşürecektir. Ayrıca çevreci bir sınav olarak da nitelendirebiliriz.
İlimizde e-sınav uygulaması Yeniyol Mahallesi Gazi Cad. No:42 Kat:6 adresinde (Çorum Halk eğitim Merkezi ASO Binası) yapılmaktadır.

Son Güncelleme: 03.07.2018 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.